Doky přestavba 6G 3S-GE na 3S-GTE/300-350 hp/ předokolka

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Jsem rád že se věci vyjasnili a je jasné kdo a co dál bude dělat.Libor dokončí započaté práce po přestěhování Dicompu ohledně nynějších skládaček motorů na kterých bych se beztak podílel a Idaho se bude dál věnovat dílem ve větším rozsahu podlě mně v tom je spíše i jeho větší perpektiva.

Libor je spíše konstruktér který spolupracuje s více lidma jako Krosmen,Zemi,Chovanec atd. a Idaho zas spíše má obchodní talent na obchod kterému se podle všeho více oplatí věnovat v jeho případě a dílnu mít spíše jako doplněk jak měl někdy a jak mi řekl že to nějak už nezvládal sedět na dvou židlých najednou a proto se věci mají tak jak se mají.

Byl bych rád kdyby ještě Kudl přidal své vyjádření po Idahovém .

Vzhledem k tomu všemu a tomu že oba projekty které mám v plánu budou dělané od opískování a plechařiny až po renovaci interiéru tak jsem se domluvil jak jsem výše uvedl.Mně taky dolaďovat Vipec dál bude Libor což považuju stran času za jednoznačně rozumné.
Nějaké ty auta doma jsou.
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Takze moje vyjadreni: To ze sem s Honzou mluvil osobne je samozrejme pravda, řekl jsem mu co me dost vytocilo, ze cena se mi nezda atd.... vicemene co sem uz psal. Honza me tedy vse vysvetloval a opravdu semnou vse prosel. Není ale pravdou to, ze sme se shodli na tom, ze auto stalo jeden max dva tydny venku, protože vim, ze to bylo nejmene tri. A sam Honzo vis, ze i sebemensi rez na stenach valcu a plochou pod tesnenim hlavy je velice nezadouci, nevim, jestli sla setrit hadrem, nebo ne, ale jak sem ti rek, to by si se svým autem urcite neudelal a pokud ano, tak je něco spatne. Další věci je, ze si me opravdu sliboval sazbu 200Kc/h bez dph a ne 250Kc/h. Nejde o to, ze si mi dal takovou sazbu, ale o to, ze si mi rikal něco jinyho. Ted k tomu mereni tech tlaku. Pravdou samozrejme je, ze sem ti rikal, ze je 100 procentne foukly tesneni pod hlavou a rek sem ti proc si to myslim: Chladici systém natlakovany tak, ze praskaly hadice, pena v chladici jak na zmrzline, mizici voda, prehrivani. Ale vzpomnel jsem si dneska, ze sem ti nekolikrat rikal, ze je ten motor nejmin 2x upecenej, myslim ze sme to resily telefonicky, navic sem rikal, ze sem pravdepodobne s tim fouklym tesnenim jezdil téměř ¾ roku, protože se to zaclo projevovat az pozde. To si myslim je uz dobrej duvod ty tlaky zmerit. To sme spolu neresili, protože sem si na to nevzpomnel, ale urcite si nevymyslim a vse je i napsano zde na foru. Revnice uz resit nebudu, ja si myslim svoje, Honza ma třeba pravdu, ja sem ochotnej do Revnic zavolat, a poprosit je o potrebne dokumenty, nebo pisemne vyjadreni TECKA.
K naceneni dilu a práce: Ja sem si dneska zaje do jedne dilnicky, kde sem se optal na kolik by me tohle vse vyslo a nestacil jsem se divit. Protože dily vysli na 7000Kc be chladice u Honzy stal 1600Kc. Smekam Honzovi hlubokou poklonu, za kolik sehnal chladic, protože ten byl za velice slusnou cenu. A praci rikali kolem 4,5 az 5 tisíc. To je secteno podtrzeno 13600 Kc pokud pocitam 5000 za praci.Navic tvuj bejvaly mechanik co mi skladal motor mi sam rek ze na motoru byla prace na jeden den. Další nemyla věc je to, ze sem zjistil, ze baterka co mam, není nova to bych rad, aby si me ještě vysvetlil. A klidne i osobne, pokud chces, aby si nerikal ze sem srab co to resi pres forum. Resim to tady, protoze si myslim, ze pokud si nekdo dela reklamu na foru, tak bych mel napsat jak negativni tak pozitivni zkusenost.
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Rad bych aby ses k tomu Idaho vyjadril :!:
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

No měl by na to reagovat s tím Kudle souhlasím, a ta baterka obzvlášť pokuď byla nová měl ti dát záruční list na ní pokuď se nemýlím tak by to mělo být!To bys zas měl napsat ty zdali jsi ho dostal a podle čeho soudíš že není nová kromě vzhledu atd.

P.S.Nevadí mi to že je to tady napsané má se tady slušne probrat i pochvala i nespokojenost.O tom to tady je a pokuď něco vzniklo co není podle představ obou stran tak prosím i na tohle je fórum - je veřejné místo k hlásání názorů :lol: jak od nebo i z časů Římské republiky.
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

zarucak ca ja vim nemam podivam se jeste do kufru, kazdopadne ta baterka pochazi nejspis ze supry pana Prazana :? ktera byla taktez u Honzy v servisu. Tohle vim od Vaclava...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Baterka byla kupována nová ( Starline, 56A, meli jsme koupenu novou, kterou si zákazník nevyzvedl, a v den kdy jsem ji chtel vrátit do Kelly, jsme se spolu domlouvali že ji dostaneš ty tak jsem ji dal klukum na dílnu k chladici a dalším dílum které byly určeny pro tvuj vuz ) a byla položená spolu s díly pro tebe na strane, pokud tam venca nebo Martin dal baterku jinou - mohlo se to stát, dobře víš že sem u skládání auta nebyl ( a v tu chvíli by mne zajímalo kde je teda ta baterka nová co se kupovala - to by tedy mohl zodpovedet venca ). Pokud tam tato baterie není, mohou za to Venca nebo Martin, kteří ti auto předávali a baterku do nej dávali a zřejme tě o ni zřejmě nechtene připravili.
Co se týče zárzčního listu, tak ten je vždy přilepen v igelitovém pouzdře na boku baterky už od dodavatele a jsme si jist že byl i tady ( tedy v dobe kdy jsem baterku daval na dílnu že pujde do tvého vozu.

Ke rzi na bloku - opet mi Venca s Matesem řekli že ji odstranili a co jsem videl odstranovali ji hadrem navlhčeným v oleji.

Pokud je to práce na jeden den, tak by me zajímalo proč to Vencovi trvalo tak dlouho - opet trvám na tom že tu corollu delal on a já nauctoval hodiny které mi předal - proč mu trvala tak dlouho je tedy opet otázka na něj, já jsem vyučtoval hodiny, které jsem dostal od Venci , že na aute ztrávil.
Oba ( Venca i Martin ) ti jiste potvrdí, že jsem v te dobe kvuli zdravotním problému mé ženy a jiným vecem neustále lítal mimo, takže jsem se musel spolehnout na jejich "hlášení" zakterá bohužel nesu zodpovednost.

Na závěr řeknu jedno - do tech řevnic není problém zajet / zavolat a na tom trvám. Práci sem učtoval tak jak mi ji Venca předával není tam ani hodina navíc stejne tak jako na výměně vodní pumpy o které jsme se bavili.

Co se týče hodinové práce asi doslo k omylu z mé strany, protože sazba na hodinu byla vždy od 259kč na hodinu výše a 200kč na hodinu jsme dávali jen u dlouhodobějších prací a projektu ( jako měla být přestavba 4AGE /4AFE atd ).
Fakturu jsi se mnou procházel mohl jsi se kdykoliv ozvat že jsem ti říkal nižší cenu.

Závěrem k tomuto případu řenu jednu vec . Ano udelal jsem chybu že jsem se kdy do dílny ve větším měřítku pouštel, protože proste jsem človek který má problémy vycházet s lidmi, jsme proste individualista a nejsem "týmový hráč". Dnes už vím že se mohu spolehnout jen sám na sebe a svou práci. Venca poté co jsem ho propustil ve zkušební době mi delá problémy kde může, a jako můj bývalý zaměstnanec sdeluje nepravdy a lži kde muže, jen aby on z toho vyšel čistý, v pořádku a mě co nejvíce ublížil.

Nepochopil jsem přesne Tvé vyjádření k ceně dílů, mě když nekdo dá hotovou fakturu a zeptá se mi zda bych to udelal levneji než někdo jiný tak taky pujdu s cenou pod nej at si udelám"očko"- a na rovinu za nákupku já díly nedávám, mužeš si oveřit ceny Intercarsu, které dodávám primárně kvuli tomu, že jsem přesvědčen o jejich kvalite, a ze kterých jsem ti dal nemalou slevu.
Co se týče chladiče, ten byl brán pravdepodobně z Kelly, nebo APM pokud si pamatuji a opet byl naceněn tak aby cena byla nižší než je oficiální maloobchodní cena.

Co se týče baterky, stav se koukneme na ní a pokud to nebude ta nová baterka co jsem na dílnu předal, a o které Venca i Mates věděli, tak cenu této baterky strhnu Vencovi z platu a poslu Kudlovi na učet - pokud mi ho předá ( prosím do SZ ). Venca měl podespanou hmotnou odpovednost a za přebrané díly si nesl plnou zodpovednost.
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

4 Kudl: ted jedna mozna trochu rypava ale neda mi to zeptat na zaklade toho co sem cetl.... 8) Pokud sem spravne pochopil z toho co psal idaho ""řekne "fouklo se mi tesnení podl hlavou, opravil sem si to sám, a ono se fouklo znovu, prosím vyměn ho at to drží..." tak jdu ""
ze si clovek ktery si auto opravuje sam potom nechapu proc si tu lebku nesundal znovu a nedal dokupy ten motor sam.(i mistr tesar se utne jen jde oto aby si to po sobe dal doporadku a poucil se z toho proc mi to fouklo znovu) Jen me to zajima z duvodu ze ne jen ty ale spousta lidi tu na klubu umi to co nekteri kteri to delaji uz hodne dlouho nebudu psat komu je kolik let:) :!: :!: Neni dulezite si jen precist jak se to se to dela ale opravdu i kdyz treba v garazi ale udelat to zodpovedne a chytit do ruk naradi neco udelat ono uz to neni stejne jednoduche jak neco cist :!: :!:
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

nezlobte se na mě, ale co takhle tyto "spory, neshody, atd." řešit tam kampatřej a "nezpamovat" Dokymu a Příšerce tento topic...

Jedná se přece o věci kolem "DICompRacing - Nemocnice na kraji Dobříše", tak by se to mělo řešit tam, či založit nové téma mimo sekci "Celica"... Přecejen se to týká i jinejch typů Toyek a firmy si zaslouží jak pochvaly, tak kárání...
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Toro víceméně vzhledem k tomu že to začali tady tak ať se ještě vyjádří oba a pak se to přesune asi tam kde to patří jak jsi naznačil.Trochu i mě zajímá jak se věci maj.A pak napíšu i své vyjádření celkové.Já mám rád plné podklady takže si vyčkám, neva že to dali sem.S Kudlem a Idahem si ale promluvím :D chci ať vznikne krátký závěr a rozeberou to již pak mimo tuhle linku.

Honzo měl podle Kudla tady v rámci príšery pochvalu a poděkování že to dělali v jeho firme tak se i omluvil za tohle sdělení a považoval to za ze své strany za košer mít námitku k práci když on měl podle něj zkušenost kterou potřeboval otevřít.Tak to i beru.

P.S. Cokoliv se dělo plnou zodpovědnost za práci kdokoli co dělal ve firmě Dicomp.a to i když něco se zmrší, má majitel a podle toho i já dám svoje vyjádření.
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Kenny odpoved sem ti napsal uz do topicu Nemocnice na kraji Dobrise :wink:
Jinak s baterkou je vse objasneno, je to ta co tam ma byt, jen byla zaprasena a nevsim sem si toho zarucaku, Honzovi sem to uz rikal, potkali sme se v Dobrisi.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Ok tak si to vysvetlite asi vše ať nevznikají jednotlivé bylo nebylo.

Mluvil jsem s Honzou i s Kudlem.

Závěr: Honza skutečně asi udělal dobrou věc že se stáhl ze servisních prací a bude se věnovat dílům v tom má určitou jistotu že se může na sebe spolehnout a zas Kudl bude nyní asi více si nejprv ověřovat věci a snad se mu dostane v budoucnu s laskavým dozorem Libora i zadostučinění ve formě dobře vyskládaného již jiného motoru jak jsem s ním mluvil....
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Na ebay jsem objevil toto:
http://cgi.ebay.co.uk/Single-and-Triple ... 3a56cd9e4b

a podle nazvu z krabic i web primo te firmy tady...
http://www.rt-performance.com/#/toyota- ... 4535053843

...akorat ze jaksi na pravostranku, ale jako inspirace si myslim celkem dobryy :wink:
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Je to absolutně přesně to o čem jsem mluvil a co budu vyřezávat.Děkuju za tip!!! :lol:
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Včera po 2 měsících nastarováno na 1 otočení klíčkem :lol: !!!!Vybil jsem baterku jak jsem ji nestihl odpojit a alarm ji vytahal tak šla na nabíječku a nabil jsem jí.Sousedi kteří akorát šli do garáží zaparkovat auta mně podlě všeho když slyšeli ten zvuk neměli rádi :lol: dědova první otázka bez pozdravu byla kolik to žere a na mpou odpověď jak ,,ruský gazík" z 2 světový dědo se netvářil vstřícně.Baterka je vyndaná a pěkně v skřínce v teplíčku bude čekat do doby když ta hnusná zima neodejde.
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

to znám,minule sem nastartoval sedmu a z benzínky se přišli zeptat co to je za závoďák.....tyhle hlasitý auta maj velikou nevýhodu v tom že žena stačí uklidit milence dřív než přijedu domů.... :-) btw pes mě vždycky pozná žesem přijel protože mě slyší dřív než všichni ostatní....minule sem přijel jinym autem a ani se nezved až když mě zahlíd tak mě porazil.....mám 40kg vlčáka.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“