Držím všechny palce!!!Doky píše:Ok tohle je slovo do bitky, beru to za domluveno a jdu učinit adekvátní kroky a přesuny...... Libor po novém roce skočí po novej ,,tajnej základ" a já skočím taky po věci které jsem si domluvil s Arniem.A vy ostatní pokuď do 16.1. vyjdou věci o kterých mluvím myslím že budete více jak mile překvapeni.Príšera je fenomén , přelud který se splnil ale tohle bude umění za to Vám všem ručím.Opět jsem si něco naprojektoval a bude to něco pro fajšmekrysice je to o studiu,o možnostech ošetření materiálů, možnostech technických atd.ale bude to stát za to.To garantuju jaks Doky jsem
, A myslím že v ČR to bude unikátní záležitosti ohledně aut se znakem draka.Nechám to pod pokličkou ať to nezakřiknu a když se věci hnou tak to vše ukážu a vysvětlím.
P.S.tak myslím že budoucí rok nás čeká hezká zábava taky.Něco končí a něco začíná!!!!
Doky přestavba 6G 3S-GE na 3S-GTE/300-350 hp/ předokolka
Děkuju Jaquesi a i za křídlo na príšeru.No uvidíme pokuď něco vyjde budoucí týden tak jak předpokládám bude to zajímavé. Príšeru jsem dělal v podstatě po mechanické stránce a nový projekt nebo prjekty
budou od základu takže v podstatě komplexní sevisní práce počínaje renovací karoserie a jejím pozinku jak jsem již psal , přes renovaci interiéru až po ,,nový" motor co bude hodně náročné.Vzhledem k určitým změnám a předchozí domluvě z minulého roku začnu s ,,blbnutím" od dubna
.

Nějaké ty auta doma jsou.
Není vůbec zač děkovat... Přeju hodně pevný nervy, jak tobě, tak i lidem, který to nebudou mít s Tebou vůbec jednoduchý co se týče této reinkarnace...Doky píše:Děkuju Jaquesi a i za křídlo na príšeru.No uvidíme pokuď něco vyjde budoucí týden tak jak předpokládám bude to zajímavé. Príšeru jsem dělal v podstatě po mechanické stránce a nový projekt nebo prjektybudou od základu takže v podstatě komplexní sevisní práce počínaje renovací karoserie a jejím pozinku jak jsem již psal , přes renovaci interiéru až po ,,nový" motor co bude hodně náročné.Vzhledem k určitým změnám a předchozí domluvě z minulého roku začnu s ,,blbnutím" od dubna
.

Hezký nový rok, všem...
Ne ne bude tam motor 2T-B
a moc pěkně udělanej v TA....Jinak tenhle zprůsob úpravy V8 se mi líbí na pikapech
.Príšera je zavřená v garáži ale má nějaké novinky tak je pak dám tady když budu mít čas.Jsem nyní pořád v práci. tak si studuju postupy moření kovů, plechů a úpravy povrchové atd.atd.

Tyjo kluci tak sem se doslech, ze DICompRacing konci nevite nahodou, jestli je to pravda?? 

Corolla E9 1,6( 77Kw
( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video

Já můžu akorát sdělit že původní i následné složení teamu se rozpadlo a že v únoru prostory v kterých Dicomp působil skončili jsou k pronájmu.
K tomu se asi bude muset přímo majitel firmy Idaho.
Já na základě těchto sdělení jsem jeden z plánovaných projektů plně svěřil Liborovi a Krosmenovi který spolupracuje s bývalými zaměstnanci Dicompu a s kterých prací jsem byl i já spokojen - viz moje poděkování.
Další věci budu rešit když se mi ozve Idaho zdali se bude věnovat jen prodeji dílů a menším pracím nebo jak to vlastně bude.Mně o ničem Idaho neinformoval a o ukončení činnosti v Areálu v Dobríši kde mi stavěli príšeru jsem se dozvěděl od bývalých zaměstnaců Dicompu,když jsem rešil úpravu silentbloků a postup prací na projektech které mám rozběhlé.
V případě že bude firma přestěhovaná někde dál mi to nějak moc popravdě nevyhovuje i tohle byl takovej strop ve vzdálenosti a nyní budu chodit na kontroly často a bude mi to brát hodně času kterého moc nemám.
K tomu se asi bude muset přímo majitel firmy Idaho.
Já na základě těchto sdělení jsem jeden z plánovaných projektů plně svěřil Liborovi a Krosmenovi který spolupracuje s bývalými zaměstnanci Dicompu a s kterých prací jsem byl i já spokojen - viz moje poděkování.
Další věci budu rešit když se mi ozve Idaho zdali se bude věnovat jen prodeji dílů a menším pracím nebo jak to vlastně bude.Mně o ničem Idaho neinformoval a o ukončení činnosti v Areálu v Dobríši kde mi stavěli príšeru jsem se dozvěděl od bývalých zaměstnaců Dicompu,když jsem rešil úpravu silentbloků a postup prací na projektech které mám rozběhlé.
V případě že bude firma přestěhovaná někde dál mi to nějak moc popravdě nevyhovuje i tohle byl takovej strop ve vzdálenosti a nyní budu chodit na kontroly často a bude mi to brát hodně času kterého moc nemám.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ano zatím to "držím pod pokličkou" ale dost lidí z fora o tomto již ví - stehuji se zpet do Věšína, kde se budu venovat primárně prodeji dílu a jako "bokovku" klasickým opravám a udržbě vozu jako to bylo dříve ( před stehováním na Dobříš ).
Neříkám že se v nějakých projektech nebudu dále angažovat ale hodlám se zabývat spíše kompletní repasí a celkovými opravami vozů a motorů ( samozřejmě krome montáže prodávaných dílů ).
S Dokym jsme to zatím neřešil, jelikož makám každý den od rána do večera aby dílna u mne doma byla v provozu co nejdříve, přecijen stehovat vybavení a celou dílnu přes 50km je docela zátěž
Samozřejmě problém s evzdáleností chápu, už takhle by to bylo dohromady o 100km více, nemluve o tom že hlavní práci v "udržbe" bude podle mne provádet libor sledováním a vyhodnocováním, případně upravou dat z Vipecu, a Libor je přímo z dobříše.
prodej dílu funguje i nadále a chystá se i pár novinek, ale o tech se dozvíte až bude vše 100%
Neříkám že se v nějakých projektech nebudu dále angažovat ale hodlám se zabývat spíše kompletní repasí a celkovými opravami vozů a motorů ( samozřejmě krome montáže prodávaných dílů ).
S Dokym jsme to zatím neřešil, jelikož makám každý den od rána do večera aby dílna u mne doma byla v provozu co nejdříve, přecijen stehovat vybavení a celou dílnu přes 50km je docela zátěž

prodej dílu funguje i nadále a chystá se i pár novinek, ale o tech se dozvíte až bude vše 100%

Omlouvam se moderatorum, protoze pisu mimo tema, ale bohuzel si to nemohu odpustit.
Idaho nevim co drzis pod poklickou, teda vlastne asi tusim, myslim, ze kdybych sem nenapsal ze se dicomp stehuje, tak ty sam to sem nenapises, protoze k tomu mas mnoho duvodu, o kterych ja mluvit nebudu, protoze se mne netykaji. Ale musim rict ze me si hluboce zklamal, protoze to jak si me natah, to je nehoraznost. Ja sem si myslel ze si ferovej a kamaradskej clovek, jenze to sem se zmilil a byla to ciste moje blbost, ze me to nedoslo uz driv. Abych to uved na pravou miru i pro ostatni: Me sttala vymena tesneni pod hlavou a lozisko v kole temer 20 tisic, pravda je ze sem si kupoval jeste baterku,chladic vodni pumpu svicky a samozrejme tesneni pod svody a hlavu. a zapomnel sem na srovnani a tlakovani hlavy. to ale porad neni dohromady dvacet tisic, zajmalo by me kde se na tom aute taky nasla prace za asi 6500 (nevim ty stovky presne z hlavy), protoze to je asi 23h prace pokud by si mi uctoval 300Kc/h, misto slibovanych 200/h. A to i ja, kterej sem poprve v zivote sam sundaval makovici a menil tesneni sem to rozhodne zmaknul rychlejs, samozrejme je v tom este to lozisko, ktery je max 3h?? Ale i kdybych prekous tu cifru, tak me s odpustenim nejvic nasralo, ze sem se az po oprave dozvedel ze mam na 2 valcich spatny tlaky!!,takze sem vyhodil oknem prachy uplne zbytecne a tvoje vymluva o tom ja nic nevim to delal Venca vsecko, protoze za prve ty si majitel firmy zodpovednej za odvedenou praci, za druhy Venca je meril az po slozeni opravenyho motoru, protoze ty si tu makovici sundaval a nezmerils to! A to este neni vse ja sem na tu opravu cekal nejmin 3 tejdny mozna dyl, protze si mi tvrdil, ze moji hlavu maji v Revnicich na ty tlakovy zkousce a tam se to zdrzuje, protoze na ni nemaji tu desku na ktery se to tlakuje a tu desku miseji vyrobit, coz je dalsi jedna velka lez, protoze maji jednu universalni a kdyby ji nemeli a vyrabeli ji, tak by me to tlakovani nestalo jen 1200 nebo kolik to bylo, protoze oni by kvuli jedny "blby" hlave nevyrabeli novou desku pokud by si jim nedal aspon pulku na vyrobni naklady.(sem ochotnej do revnic zavolat a poprosit o nejake vyjadreni, jestli je to tak jak si rikal). Dalsi vec je ze potom co si sundal moji hlavu z motoru soupnul si to auto ven, a ani si nezalil motor olejem, takze pokud bych tedka tu hlavu sundal, tak si myslim, ze tam budou uz vyrezly dulky,, protoze to stalo 3 tejdny venku jen tak se zavrenou haubnou a lepsi podminky pro kondenzaci vody tezko najdes.
Ja si k tobe uz v zivote nedam opravit ani kolobezku Honzo! A este si mel tu drzost mi dneska napsat o to petikilo za svetlo, to spis ja bych mel chtit vratit penize!!, nebo uz nevim co ti mam rict? Pokud mi nejak dolozis ze to co sem tady ted rek neni pravda tak se ti hluboce omluvim prede vsema i pak osobne, ale pochybuju o tom ze mi to vyvratis, protoze pisu hola fakta.
Idaho nevim co drzis pod poklickou, teda vlastne asi tusim, myslim, ze kdybych sem nenapsal ze se dicomp stehuje, tak ty sam to sem nenapises, protoze k tomu mas mnoho duvodu, o kterych ja mluvit nebudu, protoze se mne netykaji. Ale musim rict ze me si hluboce zklamal, protoze to jak si me natah, to je nehoraznost. Ja sem si myslel ze si ferovej a kamaradskej clovek, jenze to sem se zmilil a byla to ciste moje blbost, ze me to nedoslo uz driv. Abych to uved na pravou miru i pro ostatni: Me sttala vymena tesneni pod hlavou a lozisko v kole temer 20 tisic, pravda je ze sem si kupoval jeste baterku,chladic vodni pumpu svicky a samozrejme tesneni pod svody a hlavu. a zapomnel sem na srovnani a tlakovani hlavy. to ale porad neni dohromady dvacet tisic, zajmalo by me kde se na tom aute taky nasla prace za asi 6500 (nevim ty stovky presne z hlavy), protoze to je asi 23h prace pokud by si mi uctoval 300Kc/h, misto slibovanych 200/h. A to i ja, kterej sem poprve v zivote sam sundaval makovici a menil tesneni sem to rozhodne zmaknul rychlejs, samozrejme je v tom este to lozisko, ktery je max 3h?? Ale i kdybych prekous tu cifru, tak me s odpustenim nejvic nasralo, ze sem se az po oprave dozvedel ze mam na 2 valcich spatny tlaky!!,takze sem vyhodil oknem prachy uplne zbytecne a tvoje vymluva o tom ja nic nevim to delal Venca vsecko, protoze za prve ty si majitel firmy zodpovednej za odvedenou praci, za druhy Venca je meril az po slozeni opravenyho motoru, protoze ty si tu makovici sundaval a nezmerils to! A to este neni vse ja sem na tu opravu cekal nejmin 3 tejdny mozna dyl, protze si mi tvrdil, ze moji hlavu maji v Revnicich na ty tlakovy zkousce a tam se to zdrzuje, protoze na ni nemaji tu desku na ktery se to tlakuje a tu desku miseji vyrobit, coz je dalsi jedna velka lez, protoze maji jednu universalni a kdyby ji nemeli a vyrabeli ji, tak by me to tlakovani nestalo jen 1200 nebo kolik to bylo, protoze oni by kvuli jedny "blby" hlave nevyrabeli novou desku pokud by si jim nedal aspon pulku na vyrobni naklady.(sem ochotnej do revnic zavolat a poprosit o nejake vyjadreni, jestli je to tak jak si rikal). Dalsi vec je ze potom co si sundal moji hlavu z motoru soupnul si to auto ven, a ani si nezalil motor olejem, takze pokud bych tedka tu hlavu sundal, tak si myslim, ze tam budou uz vyrezly dulky,, protoze to stalo 3 tejdny venku jen tak se zavrenou haubnou a lepsi podminky pro kondenzaci vody tezko najdes.
Ja si k tobe uz v zivote nedam opravit ani kolobezku Honzo! A este si mel tu drzost mi dneska napsat o to petikilo za svetlo, to spis ja bych mel chtit vratit penize!!, nebo uz nevim co ti mam rict? Pokud mi nejak dolozis ze to co sem tady ted rek neni pravda tak se ti hluboce omluvim prede vsema i pak osobne, ale pochybuju o tom ze mi to vyvratis, protoze pisu hola fakta.
Corolla E9 1,6( 77Kw
( ) limousine a hlavne 4WD:-)

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče délky opravy hlavy v řevicích klidne si tam zavolej, dám ti číslo zakázky a paní ti jiste řekne kdy tam byla zakázka daná a kd ybyla vyzvednutá - když sem jí já tvrdil že přece desku na to musí mít ( jak mi tvrdil Libor že je jedna unioverzální ) tak se mi vysmáli do očí že to není možné a oni že na každý motor nemohou mít hlavu skladem.kudl píše:Omlouvam se moderatorum, protoze pisu mimo tema, ale bohuzel si to nemohu odpustit.
Co se týče sundavání hlavy, nevím kdo ti řekjl že jsem ji sundaval já, al ecelý motor dele Venca ( ale máš pravdu v tom že jako majitelo sem byl za práci zodpovedný, to nepopírám.
Co se týče toho že jsi se dozvedel o špatných tlacích až po práci, částečne je to naše chyba, ale pokud mi nekdo přiveze auto a řekne mi "mam fouklé tesnení pod hlavou, vyměnte mi ho" tak neřeším, další věci, protože předpokládám že diagnosa je stanovena a jde se sundat hlava a pracuje se na ní. Tlaky změřili až po složení, když motor absolutne nechtel chytit - mužeš se zeptat vency kolik na tom strávil času, já mohu jeho tvrzení podložit sešitem s výůpisem odpracovaných hodin, které on sám ( vlastní rukou ) psal do kterého jsem nedelal žádné změny.
Oprava kterou zminuješ te nestála 20tis ale 16tis - to bych rád uvedl na pravou míru, práce byla učtovaná za 250kč/hod ( bez DPH což - a tom máš pravdu ve finále delá 300kč /hod ) což si myslím že je v servisech celkem bežná cena (alespon v našem okolí, nevím olik berou servisy u vás ) standartne byla práce do 10hod učtována částkou 300kč/hod ( bez DPH ) pokud nebylo předem domluveno jinak.
Aby se předeslo i dalším nesrovnalostem, měl jsi tyto díly :
Nový chladič ( 1644,- )
těsnění víka ventilů elring 208,-
Olejový filtr B12010 -125,-
Autobateri 56Ah - 1352,-
Set hlavových sroubu ajusa - 800,-
Ložisko kola Kanavo - 1330,-
Těsnění sacích svodu a tesnení výfukových svodu -dohormady cca 240,-
Tlaková zkouška hlavy 1900,- ( kasl si za ni vzal 1650 czk , 250kč sem si vzal já za dve cesty do řevnic )
Nemrznoucí směs 5l ( 476,- )
Olej 10W40 shell Helix 899,-
práce 22hod ( zeptej se venci proč mu to tak dlouho trvalo ) 6500
Když se motor složil tak se zjistilo že při tom jak ti to začalo vařit tak ti odesla i vodné pumpa ( to jsi zapomnel zmínit ) takže se znovu rozebíraly rozvody a delal se jeste vodní pumpa ( druhou část faktury, ve které bylo toto ted nemám u sebe ale mohu ji po stehování přivezt od učetní a doplnit ceny zbytku vecí ) - nejsem si ted jist ale myslím že se tam dávali i nové rozvody to je na druhé faktuře kterou se pokusím dohledat..
Budu rád když příšte uvedeš co se skutečne na aute delalo a že neslo "jen " o výmenu tesnení pod hlavou a tlakovou zkoušku ale o mnohem více prací - je to trosku nefér.
Každý si muže ověřit jaké jsou reálné ceny součástek co sjem sem napsal as podle toho posoudit jak jsme te "okradl" ( nemluvím o tom že jsi stále ješte nezpalatil obě svetla která jsi ten den odvezl navíc - zaplatil jsi jen jedno ).
To že si musím nest odpovednost sám za práci je i jeden z duvodu proč sem se rozhodl po tom co se stalo jít svou cestou dál sám, kdy si já sám budu odpovedný za svou práci a nebudu se muset sleě spoléhat a nést odpovednost, za jiné že oni si udelají svou práci tak jak mají i když já jsem pryč.
Mrzí mne že jsi se mnou byl nespokojen, ale u lidí předpokládám že když s ejim neco nezdá tak se ozvou, celkouvou částzku zapráci sem ti říkal, byl jsme u toho, stačilo se zeptat proč je to tolik nebo proste neco říct, rád bych ti to na místě vysvětlil.
Další nespokojené poprosím at nedealjí zbytečná "OTečka" do Dokyho téma a třeba si založí téma samostatné kde to s nimi rád vše proberu.
Vyjádření mé již bylo zasláno po odpovědi Idaha Proto časový nesoulad napsal jsem ho dřív jako on ale vzalo mi to ,,dýl"
K tomu se podle mně bude muset vyjádřit IDAHO!
Kudl podle mého ponímání máš nárok vědět věci a říci o nich.
V každém případě jako majitel firmy Idaho nese plnou odpovědnost na souběh prací .....ty tlaky taky a od nich by se měl odvíjet vůbec zásah do prací na motoru, minimálně ti mělo být navrženo změření tlaků a pokuď bys s ním nesouhlasil až pak by se měla oprava ubírat bez jejich změření.... Prvotní je zjistit v jakém stavu je motor a pak něco dělat.To že to dělá zaměstnanec firmy nehrá roli.K ceně se vyjádřovat nebudu to musí někdo kdo ocenil věci tak jak ocenil, spíše to zalití olejem ve mně vzbuzuje nedůvěru k postupu .....Vyčkám si na vyjádření výše jmenovaného k tomu co jsi napsal.
V mém případě jsem vždy vyžadoval abych měl předtím jak se něco koupí jasně doloženo kolik a za kolik se kupovalo ale musím říci že všechno kontroloval Libor jako garant technický a pak to bylo předloženo mně.
Včera mi Idaho volal ale já jsem nestihl to vzít dnes mu budu volat ať se můžu vyjádřit ohledně mně a mých zálěžitostí a projektů vzhlkedem k tomu že firma je pro mně nedostupná vzdáleností tak budu odebírat předpokládám díly a práce na projektech svěřím Liborovi jak jsem psal.
Servis mi bude zabezpečovat Libor garantoval mi že jeho podmínky jsou dále identické na príšeru a první půl rok počítám s kontrolama,,častěji" v Dobríši.
A tohle P.S. je napsáno úplně dodatečně když jsem to pročetl úplně a volal jsme mu.
P.S. Právě jsem domluvil s Idahem.Závěr je následovný co se týče mně.Idaho se bude hlavně zabývat dílama a jen v malém rozsahu servisnímu pracema.Moje další dost rozsáhlé 2 projekty po vzájemné domluvě bude realizovat Libor a Krosmen v Dobríši.Projekty které budu realizovat dám na fórum v následujících měsících.
K tomu se podle mně bude muset vyjádřit IDAHO!
Kudl podle mého ponímání máš nárok vědět věci a říci o nich.
V každém případě jako majitel firmy Idaho nese plnou odpovědnost na souběh prací .....ty tlaky taky a od nich by se měl odvíjet vůbec zásah do prací na motoru, minimálně ti mělo být navrženo změření tlaků a pokuď bys s ním nesouhlasil až pak by se měla oprava ubírat bez jejich změření.... Prvotní je zjistit v jakém stavu je motor a pak něco dělat.To že to dělá zaměstnanec firmy nehrá roli.K ceně se vyjádřovat nebudu to musí někdo kdo ocenil věci tak jak ocenil, spíše to zalití olejem ve mně vzbuzuje nedůvěru k postupu .....Vyčkám si na vyjádření výše jmenovaného k tomu co jsi napsal.
V mém případě jsem vždy vyžadoval abych měl předtím jak se něco koupí jasně doloženo kolik a za kolik se kupovalo ale musím říci že všechno kontroloval Libor jako garant technický a pak to bylo předloženo mně.
Včera mi Idaho volal ale já jsem nestihl to vzít dnes mu budu volat ať se můžu vyjádřit ohledně mně a mých zálěžitostí a projektů vzhlkedem k tomu že firma je pro mně nedostupná vzdáleností tak budu odebírat předpokládám díly a práce na projektech svěřím Liborovi jak jsem psal.
Servis mi bude zabezpečovat Libor garantoval mi že jeho podmínky jsou dále identické na príšeru a první půl rok počítám s kontrolama,,častěji" v Dobríši.
A tohle P.S. je napsáno úplně dodatečně když jsem to pročetl úplně a volal jsme mu.
P.S. Právě jsem domluvil s Idahem.Závěr je následovný co se týče mně.Idaho se bude hlavně zabývat dílama a jen v malém rozsahu servisnímu pracema.Moje další dost rozsáhlé 2 projekty po vzájemné domluvě bude realizovat Libor a Krosmen v Dobríši.Projekty které budu realizovat dám na fórum v následujících měsících.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já se vyjádřím za sebe. Nejdřív k tomu autu Kudla. Ano,stalo tam jak říká. K tlakování hlavy,ano řekl jsem Ti že je universální protože tam kam jezdím s hlavami já to trvá cca den a ten přípravek na to má. Bohužel v tu dobu byl nedostupný. Určitě ho má i ten člověk který to dělal. Hodinová sazba na freze se pohybuje mezi 500-1200kč a za hodinu to určitě hotové nebude. Pro příklad příruby na dokyho motor,výfuk a turbo staly 3500 a to mi účtoval pouze 200kč ze známosti. Takže 1650 pokud účtuje i těch 400 je hodně málo a kde je práce s tou hlavou. K jinému se můžu vyjádřit jen tolik že lidi kterým jsi rozebral auta mě požádali o znovusložení a dokončení projektu. Osobně mě celá věc mrzí protože "projekt příšera" byl pro Tebe velice dobrá reklama a myslím že Ti i přitáhl zákazníky. Víc asi nemá smysl rozebírat proč jak atd.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
S Kudlem jsme se dnes sešli a promluvili, řekl jsem mu svuj názor na danou vec, on řekl svuj, bohužel tak jak to dopadlo - časove, tlaky - nebyla skutečne nase vina ( chápu že se mu nekteré veci nelíbily ale bohužel už se staly. K cenu mohu říci jen jedno - stojím si za tím že nebyla "natažená" a i Kudl mi to v podstate dnes potvrdil když jsme spolu probrali položku po položce.
Výsledek je ten, že pokud mi nekdo doveze auto a řekne - "nejak mi to nejede jukni na to a povez co stím" budu řešit a hledat chyby, když ke mne nekdo přijde a řekne "fouklo se mi tesnení podl hlavou, opravil sem si to sám, a ono se fouklo znovu, prosím vyměn ho at to drží..." tak jdu a sundám hlavu a tesnení udelám, nebud v tu chvíli hledat kde je závada a měřit tlaky motoru atd.. bohužel tlaky motoru jsme zmeřily až ve chvíli kdy byla práce hotová a auto nechtelo chytit
Oba jsme se i s Kudlem shodli na tom, že to že auto stálo jeden max dva týdny se sundanou hlavou venku ( přiklopená kapota ) a na stenách válcu se objevila koroze zpusobená vzdušnou vlhkostí ( která sla normálně s trochou snahy hadrem setřít ) jiste nemohla zpusobit takový uber materiálu aby komprese která byla 8-8-10-10 ( uvádím příklad nevím přesne kolik byla ale vždy dva a dva válce meli uplne stejnou kompresi a rozdíl proti zbylím dvěma byl markantní ) která byla zjistená po sestavení motoru byla zpusobena práve tímto.
Co se týče brusírny Kasl, kudlovi sem to řekl a stojím si tza tím - mužeme vzít zakázkový list a zajet si přímo za tou paní za přepážkou a ona komukoliv ukáže kdy tam hlava přišla kdy odešla a jiste potvrdí že jsem tam volal 2x týdně kdy už bude - na mě koukali jak na nejakýho vesnickýho joudu když sem si mylsel ( jak mi tvrdil Libor ) že je jedna univerzální deska ( ůto přece nemůže být, to pochopí každý.." - její slova ). Moje zkušenosti s Brusírnou kaslou jsou jasné - už nidk yvíce, nedodržují termíny, jsou nepříjmní. Možná umí, to nepopírám ale už jen kvuli jejich chování a přistupu k zákazníkum nemám duvod přecházet z brusírny se kterou jsem léta spokojen k nim , byt tím ušetřím cca 60km cesty.
To že lidé kterým jsem rozebral auta požádali libora o složení motoru je celkem logické a počítal jsem s tím, ostatne jak Martin tak David to udelali na mou radu, protože na rovinu, motor složím ale řízení by stejne delal Libor a tahat motor 50km pryč kde ho složím, potom ho povezu 50km zpet kde libor zapojí a rozchodí ( nemluve o přesunech aut, pokud bych motory jeste dával do auta před tím než by libor zapojoval atd, atd...) - muj názor je, že celou práci by měl pokud možno delat jeden človek, protože ( i Libor potvrdí že to tak bylo třeba i s Dokyho čeldou ) po složení motoru a umístení do auta se kolikrát řeší, že sem tam nekde teče olej, přetesnují se komponenty atd.. A jak by k tomu přišel človek který dostal motor složený a má ho jen dát do auta a zapojit že na něm musí X věcí předelávat po předchůdci.
Prostě to, že ho David a Martin požadali o složení motoru beru jako jasnou a pro mne ( i mne a Libora ) výhodnou věc, která odstranila mnoho komplikací a tímto Liborovi dekuji že se to ho ujal , protože na rovinu ja bych ty motory asi na VipECu ( nebo jiné ecu se kterou počítá david ) nerozchodil, to delal vždy on a na to já mám málo zkušeností, a tuto vec navíc oba lidé ( veřím že to potvrdí David a i Martin ) řesili s Liborem na muj popud.
Výsledek je ten, že pokud mi nekdo doveze auto a řekne - "nejak mi to nejede jukni na to a povez co stím" budu řešit a hledat chyby, když ke mne nekdo přijde a řekne "fouklo se mi tesnení podl hlavou, opravil sem si to sám, a ono se fouklo znovu, prosím vyměn ho at to drží..." tak jdu a sundám hlavu a tesnení udelám, nebud v tu chvíli hledat kde je závada a měřit tlaky motoru atd.. bohužel tlaky motoru jsme zmeřily až ve chvíli kdy byla práce hotová a auto nechtelo chytit

Oba jsme se i s Kudlem shodli na tom, že to že auto stálo jeden max dva týdny se sundanou hlavou venku ( přiklopená kapota ) a na stenách válcu se objevila koroze zpusobená vzdušnou vlhkostí ( která sla normálně s trochou snahy hadrem setřít ) jiste nemohla zpusobit takový uber materiálu aby komprese která byla 8-8-10-10 ( uvádím příklad nevím přesne kolik byla ale vždy dva a dva válce meli uplne stejnou kompresi a rozdíl proti zbylím dvěma byl markantní ) která byla zjistená po sestavení motoru byla zpusobena práve tímto.
Co se týče brusírny Kasl, kudlovi sem to řekl a stojím si tza tím - mužeme vzít zakázkový list a zajet si přímo za tou paní za přepážkou a ona komukoliv ukáže kdy tam hlava přišla kdy odešla a jiste potvrdí že jsem tam volal 2x týdně kdy už bude - na mě koukali jak na nejakýho vesnickýho joudu když sem si mylsel ( jak mi tvrdil Libor ) že je jedna univerzální deska ( ůto přece nemůže být, to pochopí každý.." - její slova ). Moje zkušenosti s Brusírnou kaslou jsou jasné - už nidk yvíce, nedodržují termíny, jsou nepříjmní. Možná umí, to nepopírám ale už jen kvuli jejich chování a přistupu k zákazníkum nemám duvod přecházet z brusírny se kterou jsem léta spokojen k nim , byt tím ušetřím cca 60km cesty.
To že lidé kterým jsem rozebral auta požádali libora o složení motoru je celkem logické a počítal jsem s tím, ostatne jak Martin tak David to udelali na mou radu, protože na rovinu, motor složím ale řízení by stejne delal Libor a tahat motor 50km pryč kde ho složím, potom ho povezu 50km zpet kde libor zapojí a rozchodí ( nemluve o přesunech aut, pokud bych motory jeste dával do auta před tím než by libor zapojoval atd, atd...) - muj názor je, že celou práci by měl pokud možno delat jeden človek, protože ( i Libor potvrdí že to tak bylo třeba i s Dokyho čeldou ) po složení motoru a umístení do auta se kolikrát řeší, že sem tam nekde teče olej, přetesnují se komponenty atd.. A jak by k tomu přišel človek který dostal motor složený a má ho jen dát do auta a zapojit že na něm musí X věcí předelávat po předchůdci.
Prostě to, že ho David a Martin požadali o složení motoru beru jako jasnou a pro mne ( i mne a Libora ) výhodnou věc, která odstranila mnoho komplikací a tímto Liborovi dekuji že se to ho ujal , protože na rovinu ja bych ty motory asi na VipECu ( nebo jiné ecu se kterou počítá david ) nerozchodil, to delal vždy on a na to já mám málo zkušeností, a tuto vec navíc oba lidé ( veřím že to potvrdí David a i Martin ) řesili s Liborem na muj popud.
celica-Dokyho Přestavba 6g
Mohu potvrdit že jsem veškeré práce na autě svěřil Liborovi,s Honzou dořeším finanční stránku za díly které mi nakoupil a doufám že do dvou měsícu budu jezdit jelikož se upravy začínají prodlužovat a že brzy bude motor složený jelikož by měl být ještě v brusírně.