Vymena H4 ziaroviek

vše ohledně modelové řady Yaris
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

??? sorry, asi som to trochu nepochopil...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

tomko asi myslel to,že sa nedá rozobrať parabola-teda predný kryt sa nedá oddeliť od celej paraboli...(nie?)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ono da sa, ale s rizikom ze ked to davas naspat nedas spravne a potom by ti tam tieklo
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Nedávaš dole predný kryt ale celé svetlo a zozadu tak isto ako na grcálovi (teda yariskovi) dáš dole krytku (yaris má gumovú). Akurát si ho vytiahneš a nenervuješ, keď sa tam nemôžeš dostať...
Ešte som na yariskovi žiarovku nemenil (30 000km), ale keď som pozeral to miesto, oblieval ma studený pot.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

na strane vodica mi to trvalo 10min a na druhej strane 20min. ale nervy boli
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Zdarec, tak jsem si to včera testnul (řidičova strana) na Yardovi NG ve 22hod v přítmí na pumpě :? Vzhledem k tomu, že mám poněkud tlustší ručičky, zvolil jsem tento (a myslím i jedinný možný) způsob: oddělat pootočením naklápění světla, vycvaknout konektor parkovačky...pak vycvaknout konektor H4, sundat šprcku, zalomit prstíky a odcvaknout jistící drátky (vycvaknutí se provede směrem ke středu žárovky), vyndat H4...dát novou a vše provést v opačném pořadí. Vše trvalo asi 20 minut i s nadáváním, umytím, uklidňujícím cigárem a kávou. Nejhorší bylo vytáhnout konektor H4, páč nelze pořádně zabrat kvůli pidiprostoru :evil:

Tomko: nechápu, že ti to na řidičově straně trvalo kratší dobu než na spolujezdcově :shock:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

vermi, ze ja to tiez nexhapem. mozno ze sa mi to robilo lahsie lavou rukou
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

obeme-ja sa ťa spýtam takto:
A taký frajer-ktorý to v živote nemenil(ako som napr.ja..) to asi nevymení a ešte k tomu "po tme"...
Inak-zatial to dúfam nemusím riešiť-ak by sa mi také niečo stalo,lebo ešte 1,5 roka mi funguje as.služba a mala by to prísť na zavolanie vymeniť-nie???
samozrejme H4 asi zacvakám. :oops: :oops:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

muco: hele já to taky dělal poprvé (není to auto moje, ale tak nějak firemní). Věděl jsem jen postup "jak na to". Je to drbačka, ale dá se... Mě prostě štvalo, že to nikdo nechce vyměnit...a navíc mě den před tím zastavily švestky a chtěli mi dát pokutu... Napřed dělali bububu s 2000,- Kč a pak to srazili na 500,-. Už šli vypisovat lístek, ale jsem je ukecal, že když to vyměním, tak to budu mít bez pokuty. Ono nesvítilo ještě jedno zadní (taky drbačka na výměnu), tak to jsme zvládli, ale to přední u řidiče nešlo ani rozebrat. Policajt mi na to svítil (byly asi 2 ráno) a pak uznal, že to nejde, vrátil mi papíry a pustil nás. To ani netušil, že nemám náhradní H4 :lol:

muco: hele...tys měl opla? Nebyls členem nějakýho slovenskýho opelklubu...nebo dokonce opelcluburenbau? :wink:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ne-ne...corsu som mal od r.2006-2007 (r.1995)a to som ešte nevedel o tom,že nejaké opel forum (a vôbec nejaké aut.fora existujú) :oops: :oops:

No a k tej výmene žiaroviek:..to u nás tiež dávali nedávno v správach,že vodič mnoho krát nemá v niektorých prípadoch -ako dávali aj reportáž zo servisov-absolutne žiadnu šancu vymeniť žiarovku bez návštevy servisu.No ale aj tak nedostaneš pokutu len vtedy,ak na mieste vymeníš žiarovku.
Vraj si treba auto skontrolovať pred jazdou-ako nás učili aj v autoškole.No a kde je napísané,že počas jazdy sa nevypáli...To je logika...
Ak budú policajti takí múdry,tak si sadnem do auta a počkám,kým odídu a budem robiť,že čakám na kamoša,aby mi to vymenil(ak sa samozrejme neponáhľaš).Ale ako som už písal,zatial to budem riešiť cez "toyota asistenta"
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ja som menil pred 3 tyzdnami ziarovku stretavacich svetiel na pravej strane tiez prvykrat v zivote. Trvalo mi to 10 minut. Velmi pomohol manual k Yardovi. Je to tam slusne popisane. Priestoru je vsak skutocne malo.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
robinhonig
Člen Týmu

Taky jsem měnil

Příspěvek od robinhonig »

Taky jsem měnil, je to asi měsíc. Na Yarisovi 2001 na straně řidiče.
Trvalo mi to asi hodinu.
Vytahl jsem zarovku docela snadno, ale potom tam strcit novou to bylo peklo. Hlavne zacvaknout ten dratek, vubec to nešlo.
Nejvic mě ale pobavil manuál jak to tam bylo jednoduše nakreslené, ale už jaksi zapomněli nekreslit tu černou krabičku co všemu překáží (myslím, že jsou to pojistky). Přitom v prostoru motoru je dost mista a určitě by šla umístit jinam.
Branjo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branjo »

vymena ziarovky na novom yarisku nie je problem i ked to tak vypada. je to jednoduche.
Chase
Člen Týmu

Yaris dokáže bejt mrcha

Příspěvek od Chase »

Mně se vrátil bratr z výletu po evropě, na který jsem mu půjčil Yarise.
Samozřejmě, že při mé první jízdě po jeho návratu (po úklidu lahví, parkovacích lístků a dalších suvenýrů co mi tam zanechal) jsem zjistil, že nesvítí H4 na straně řidiče. Jsa racheťák, mám ruce tenký a prsty dlouhý, ale i s použitím návodu mě to stálo dost nervů a odřený klouby. Řekl jsem bratrovi, že mi to trvalo skoro 15 minut (s pouzama na vydejchání) a kdyby mu to někdy zhaslo někde na cestách tak ať s tim dojede k pumpě ať na to má klid. Za měsíc přišel bratr s tím, že rupla žárovka (samozřejmě ta na straně spolujezdce) a že to měl za dvě minuty bez problémů hotový a tvářil se na mě jako na debila... Jooo Yaris je občas potvora nevěrná. Za trest mu někdy načepuju hnusnej benzín a nechám ho ukuckat:-)
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

a menil niekto teda ziarovku v servise? Alebo budem prva? :lol:
Na strane vodica ziarovka dosluzila po troch rokoch a jednom mesiaci (a 45tisic km) ach jaj
Odpovědět

Zpět na „Yaris“