Startování YARISE
takze sviecky mi vymenili, spomenul som to na prehliadku, spravili kontrolu a nic nezistili, mnou uvedena zavada kolisania otacok sa im nepodarila vyvolat....takze tak...a mne sa to uz aj s novymi svickami stalo znova ....
mam smolu ze sa to neda na poziadanie ukazat.a ze je to skor nepravidelne....
mam smolu ze sa to neda na poziadanie ukazat.a ze je to skor nepravidelne....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Ak sa ti chce čítať,alebo budeš mať viac času,hodím ti sem link-možno na niečo prídeš...Je to problém viacerých značiek.Ja to nechápem-ten pal.PC je fakt záhadný systém.Je to sice ford,ale správania motorov su podobné až rovnaké:
http://www.ford-mondeo.cz/forum/viewtop ... 0bfdf14992
tento má fiestu a tie isté príznaky má tiež-ale nikto mu neporadil...: http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic.php?t=6897
alebo príspevky od "the white" ten sa zasa ako som čítal,dal na vyšší okt.benzin a prestalo mu blbnúť.. http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic. ... ky&start=0
skušal si dať benzin s väčším okt.číslom (hoci aj 100 okt. na OMV)?
Len tak-možno na "zrehabilitovanie" sa motora ?
Viem,že máme napr.vvti systém,ale má na to nejaký vplyv??
ja keby som bol v koncoch "zufalosti" a nevedel by som na to prísť-tobôž nie v servise,tak urobil by som jednu vec:-natankoval by som napr. ten 100okt. benzin alebo ten racing či čo to je na shell a jazdil by som nejakú dobu prevetracím štýlom-"štýl racing"...veď tie 1.0 motory maju vraj radi vysoké otáčky,takže ublížiť by si mu nemal
(
a nesmejte sa - ja som antiopravár,takže som len na to,aby som naviedol "nás" na nejakú cestu pri zahadnej chybe... )

http://www.ford-mondeo.cz/forum/viewtop ... 0bfdf14992
tento má fiestu a tie isté príznaky má tiež-ale nikto mu neporadil...: http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic.php?t=6897
alebo príspevky od "the white" ten sa zasa ako som čítal,dal na vyšší okt.benzin a prestalo mu blbnúť.. http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic. ... ky&start=0
skušal si dať benzin s väčším okt.číslom (hoci aj 100 okt. na OMV)?
Len tak-možno na "zrehabilitovanie" sa motora ?
Viem,že máme napr.vvti systém,ale má na to nejaký vplyv??
ja keby som bol v koncoch "zufalosti" a nevedel by som na to prísť-tobôž nie v servise,tak urobil by som jednu vec:-natankoval by som napr. ten 100okt. benzin alebo ten racing či čo to je na shell a jazdil by som nejakú dobu prevetracím štýlom-"štýl racing"...veď tie 1.0 motory maju vraj radi vysoké otáčky,takže ublížiť by si mu nemal
(

a nesmejte sa - ja som antiopravár,takže som len na to,aby som naviedol "nás" na nejakú cestu pri zahadnej chybe... )

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio: jestli ti stále kolísají otáčky chtělo by to pořádně diagnostikovat. připojit notebok a projet a data prohlédnout někým, kdo tomu rozumí.
jestli to je ještě v záruce zkusil bych at vymění třeba řídící jednotku - mě jí měnili kvuli cukání
muco: čistit ventil volnoběžných otáček a sání je většinou poměrně jednoduchý - možná proto tomu s fiestou neporadili - yaris ten ventil nemá, volnoběh řídí přímo jednotka - pokud se nepletu
jinak motory jsou podobný ale na klidné ševelení a zátah toyota motorů momentálně žádný objemově srovnatelný citroen, renault, ford IMHO nemá
oprava: yaris by ventil volnoběžných otáček měl mít (zatím jsem ho nemusel čistit tak se omlouvám za mystifikaci)
takhle má vypadat, je vzadu a pod vzduchovým filtrem

jestli to je ještě v záruce zkusil bych at vymění třeba řídící jednotku - mě jí měnili kvuli cukání
muco: čistit ventil volnoběžných otáček a sání je většinou poměrně jednoduchý - možná proto tomu s fiestou neporadili - yaris ten ventil nemá, volnoběh řídí přímo jednotka - pokud se nepletu
jinak motory jsou podobný ale na klidné ševelení a zátah toyota motorů momentálně žádný objemově srovnatelný citroen, renault, ford IMHO nemá
oprava: yaris by ventil volnoběžných otáček měl mít (zatím jsem ho nemusel čistit tak se omlouvám za mystifikaci)
takhle má vypadat, je vzadu a pod vzduchovým filtrem

Naposledy upravil(a) josuk dne ned 01.11.2009, 07:27, celkem upraveno 1 x.
no,jasne-môže byť..len mi to neide do hlavy,že vela "moderných" aut má takéto podobné problémy-a hlavne u fiesty...mal som tiež fiestu(r.2007) a tiež blbol ale po nastartovaní len.Divím sa o to viac,že ked vymysleli nový face pre fiestu,mohli sa aj tomuto problemu trochen venovať

apropooo-nalial som tiež ten prípravok na "prečistenie vstrekov".
Len ako prevencia-vždy je lacnejšia,ako oprava ( a hlavne potom tie nervy)....No tým nevylučujem prípadnú poruchu na aute...
To len pre klud svedomia..Vraj by sa to malo robiť každý rok..Viem,mohol som kupiť aj inu značku-a lecnejšie,no nechám to potom na časy po záruke auta.
Inak cena bola docela dobrá oproti min.roku.Vtedy to stálo nejakých 580Sk a teraz to stojí 15€ (466Sk)

[/quote]

apropooo-nalial som tiež ten prípravok na "prečistenie vstrekov".
Len ako prevencia-vždy je lacnejšia,ako oprava ( a hlavne potom tie nervy)....No tým nevylučujem prípadnú poruchu na aute...
To len pre klud svedomia..Vraj by sa to malo robiť každý rok..Viem,mohol som kupiť aj inu značku-a lecnejšie,no nechám to potom na časy po záruke auta.
Inak cena bola docela dobrá oproti min.roku.Vtedy to stálo nejakých 580Sk a teraz to stojí 15€ (466Sk)

[/quote]
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Mna tak napadlo ze ci pri startovani pockate kym cerpadlon natlaci palivo,je to celkom dobre pocut-a ked potom nastartujem tak to ide celkom fajn.Ale je pravda ze sa mi v lete asi dva krat stalo ze som musel tocit dlhsie nez zvycajne aby som nastartoval-a to bolo nove auto s cca 5000 km..ale odvtedy uz chvalabohu nic-ziadny problem( yaris 1.0 2009)
Samozrejme že ano -dokonca si myslím ,že musíš-pokial to všetko "docvaká,prebehne"virtualna diagnostika systému"-chvilku to trvá.... .Ja čakám až pokial nezhasne kontrolka airbagu (dovtedy sa aj benzin natiahne) !Ak by totiž nezhasla,je závada airbagu na svete)teda pokial si ho sám nevypneš -mechanicky....Potom nastartujem,počkám cca 15-20sekund a frčím preč s inteligentnými otáčkami,pokial sa motor nezohreje 

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Mali by to mať vo všetkých autor.toyota servisoch.Su 2 druhy-na benzin a na diesel.Mali by to mať vystavené vo vytrínach medzi autokozmetikami.
Apropooo-ked som už spomenul autokozmetiku.Nemyslím si sice že by to mala byť nejaká špecialna kozmetika,ale jedna vec je zaujímavá-a to su ceny.Nie su drahšie,ako sú kozmetiky typu "korytnačka",ba naopak...
Ak máš ešte auto v záruke,kup si ten prípravok radšej original a učtenku si schovaj-pre istotu.........
Ak ho už ale nemáš v záruke,tak si myslím,že tie prípravky od firmy STP su na tej istej báze a cca o 50%lacnejšie .
Tie sa daju kúpiť na každej pumpe a myslím si že dokonca aj v Tescu. Ale ak by sa niečo stalo -nečakaného-,tak s tým prípravkom neobstojíš pri prípadnej "oprave " niečoho.Kdežto ak tam naleješ v podstate to isté,len s nápisom TOYOTA,tak ti nemôžu nič vytknúť..A to je myslím si jediný rozdiel medzi nimi
Apropooo-ked som už spomenul autokozmetiku.Nemyslím si sice že by to mala byť nejaká špecialna kozmetika,ale jedna vec je zaujímavá-a to su ceny.Nie su drahšie,ako sú kozmetiky typu "korytnačka",ba naopak...

Ak máš ešte auto v záruke,kup si ten prípravok radšej original a učtenku si schovaj-pre istotu.........
Ak ho už ale nemáš v záruke,tak si myslím,že tie prípravky od firmy STP su na tej istej báze a cca o 50%lacnejšie .

Tie sa daju kúpiť na každej pumpe a myslím si že dokonca aj v Tescu. Ale ak by sa niečo stalo -nečakaného-,tak s tým prípravkom neobstojíš pri prípadnej "oprave " niečoho.Kdežto ak tam naleješ v podstate to isté,len s nápisom TOYOTA,tak ti nemôžu nič vytknúť..A to je myslím si jediný rozdiel medzi nimi

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ad startování v mrazu
V sobotu -16 v neděli -18 a dnes -20 a startování jako jindy, jen tak ssi o 1-2sekundy delší. Yaris 1.3 v provozu 2roky. Ještě k tomu startování ,stačí jen brnknout do polohy start a cyklus se spustí sám, pokud nenaskočí motor cyklus se sám opakuje. (podle příručky) 

ahoj všem
Re: ad startování v mrazu
No,dnes tu bolo tých -16 a pri startovaní bolo dosť cítiť,že mu je zima(pomalšie točil),ale naskočil prakticky ihneď 

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid