Baterie & Yaris

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
beckman
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Baterie & Yaris

Příspěvek od beckman »

Ahoj klucí chtěl jsem se zeptat jestli jste už někdo měnil baterku v Yarísku, já tam mám origoš a potřeboval bych jí vyměnit ale spíš bych se chtěl zeptat kolika Ah by se tam max dala použít :twisted: abych si něco nepoškodil :? díky za rady
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Já ji musel měnit po šesti letech. Dostala celkem dost na prdel, protože přes zimu nejezdím a přes zimu se vybila. Dal sem tam Banner-ku 47 Ah Unibull.
beckman
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beckman »

No a co tam je teda od výroby já že mám v autě woofer potom trošku jiné žárovky trochu kapacitor trochu strobo a tak tak abych jí nekoupil a nemusel jí pořád dobijet :( a 47Ah Ti opravdu jako stačí??? Já myslel tak 60 Ah nebo až 65Ah ale zase aby to nebylo moc teď jsem měl za to že je tam standart 55Ah :?
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Mozes pouzit do 1.5 nasobku povodnej hodnoty. Ja mam tusim 64 Ah a je to uplne v pohode.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Ta 47 Ah tam je podle katalogu banner. Zatím vklidu stačí :D
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

nazdar, myslím si, že je napřed potřeba spočítat příkon jednotlivých "trochu jiných žárovek, strobo" apod. a do zbytku max. proudu alternátoru dopočítat kapacitu akumulátoru. Pak budeš mít +-jistotu, že se ti při zapnutí těchto spotřebičů bude ještě stíhat dobíjet baterka. Alternátor se nedá přetížit, takže když přesáhneš spotřebiči jeho maximální proud tak tam můžeš mít baterku jakou chceš a vždycky bude slabá.
beckman
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beckman »

Tak díkys tak vidím že pro mě nebude problém tak 65Ah to by mělo stačit, žárovky mám totiž 100W tak to by v poho stačilo. Akorát jediné co je že ta origoš baterka má malej rozměr, ale s tím už si poradím to mi problém nedělá něco upravit :lol:
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Na litru je místa dost, tam dáš i baterku z Avie :D
majertom
Člen Týmu

baterie

Příspěvek od majertom »

Mám Yarise z 1999 a musím vyměnit baterii. Je tam 40Ah a chtěl bych tam dát silnější cca 50Ah. Dle předchozí diskuze si myslím,že by to neměl být problém,snad to bude alternátor dostatečně dobíjet.
!!!! :!: Nevíte někdo,jestli se mi nerozkóduje imobilizér a dálka pokud odpojím baterii ?????? :?:

Díky za odpověď.
Tomas
Manager Týmu

Re: baterie

Příspěvek od Tomas »

majertom píše:Mám Yarise z 1999 a musím vyměnit baterii. Je tam 40Ah a chtěl bych tam dát silnější cca 50Ah. Dle předchozí diskuze si myslím,že by to neměl být problém,snad to bude alternátor dostatečně dobíjet.
!!!! :!: Nevíte někdo,jestli se mi nerozkóduje imobilizér a dálka pokud odpojím baterii ?????? :?:

Díky za odpověď.
Urcite nie.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
mio
Věčnej rejpal

dobijanie

Příspěvek od mio »

ako sa starate o vas akumulator? je nutne to nejako dobijat,alebo len sledovat to zlene oko ci svieti? Toto je uz tretia zima od kupy Yarisa,a vsimol som si ze niektori susiedia si to vyberaju a doma dobijaju...
zatial nemam problem so startovanim,ale preventivne sa chcem poradit...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

tak já mám pátou zimu a baterku jsem nikdy nedobíjel.. podle mě v zimě stačí aspon tak dvakrát do měsíce nějakou delší štreku mimo město a dobije se.

Kdo jezdí jen krátké vzdálenosti v zimě s ventilátory naplno, odmlžováním a vyhřívanými sedadly.... tak to je samozřejmě něco jiného :wink:
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

ja dobíjam zhruba každé 2-3 mesiace, lebo nejazdím s autom denne a len krátke trasy po meste. Aj u minulých aút som takto dobíjal a všetky baterky vydržali 6-9 rokov.
muco
Věčnej rejpal

Re: dobijanie

Příspěvek od muco »

MIO - Preventivne by sa mala dobíť pred každou zimou už cca 2 ročné baterky.Nie pretože by boli už slabé,ale trochu ju tým "oživíš".Bez ohladu na to,či beháš viac po meste,alebo mimo.
Ak beháš však po meste viac -teda skoro stále,tak by sa mala baterka dobiť počas zimy podla "potreby"(záleží však aj na krutosti zimy),spravidla však ešte 1-2 krát počas zimy. Ale okrem dobitia pred zimou ,je toto všetko už individuálne.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
rama
Člen Týmu

Re: dobijanie

Příspěvek od rama »

muco píše:MIO - Preventivne by sa mala dobíť pred každou zimou už cca 2 ročné baterky.Nie pretože by boli už slabé,ale trochu ju tým "oživíš".Bez ohladu na to,či beháš viac po meste,alebo mimo.
Ak beháš však po meste viac -teda skoro stále,tak by sa mala baterka dobiť počas zimy podla "potreby"(záleží však aj na krutosti zimy),spravidla však ešte 1-2 krát počas zimy. Ale okrem dobitia pred zimou ,je toto všetko už individuálne.
Zdravim Vas,

chcem poprosit o radu, mal som vybratu baterku z auta, skusil som najst zelene oko s ukazovanim kapacity ale okrem nalepky na vrchu baterie s tromi farbami-nabite, dobra a slaba som Tam nic nenasiel.
Nie je tam toyotacka ale varta bez stuplov-udrzby. Je mozne dobijat aj tieto typy baterii? co sa tyka vydrze vydrzia viacej ako klasiky-dolievacie?
/ baterky su nevyspytatelne - rano nastartujes a poobede uz ani nepretocis - oplati sa vtedy radsej kupit novu alebo dobit vybitu baterku? /

dikes
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
Odpovědět

Zpět na „Yaris“