Za blbost se platí - přepolovaná baterie

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Juri
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Za blbost se platí - přepolovaná baterie

Příspěvek od Juri »

Zdravím,
klidně si do mě, VŠ elektro vzdělaného, můžete rýpnout, ale slušně.
Carinu E 1996 máme jako druhé auto pro manželku, moc s ní nejezdí a tak když jsem teď přišel byla vybitá baterie. A protože byl nějaký spěch a děti lítali kolem, tak jsem při připojování startovacích kabelů přepoloval baterii a pak pro jistotu ještě zatočil startérem. Otec (automechanik) mi na to řekl, že můžu být rád že nestřelila baterka.
A tak se chci zeptat na co se mám připravit až se začne zjišťovat co všechno se musí vyměnit.
Nebo radši to odtáhnout do servisu a nechat si udělat nějakou diagnostiku.

Edit: no a teď jen točí startér, ale nechytne to.

Díky za rady
Michal
Naposledy upravil(a) Juri dne úte 06.10.2009, 09:41, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA CARINA E 2.0 16V, 1996
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Popravdě bych spíš čekal, že ze startovacích kabelů se stane jedna velká tavná pojistka :)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Juri
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juri »

Jimmi píše:Popravdě bych spíš čekal, že ze startovacích kabelů se stane jedna velká tavná pojistka :)
No pokud si vzpomínám, tak jak jsem přiložil kabel k baterii, tak bylo velké zajiskření a přepálila se 100A pojistka v motorovém prostoru, jak jsem později zjistil. Tu teď nemohu vytáhnout asi je tam připečená potvora, tak je přemostěná 100A plíškem z jiné pojistky.
TOYOTA CARINA E 2.0 16V, 1996
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Za blbost se platí - přepolovaná baterie

Příspěvek od PerryCZ »

Juri píše:Zdravím,
klidně si do mě, VŠ elektro vzdělaného, můžete rýpnout, ale slušně.
Carinu E 1996 máme jako druhé auto pro manželku, moc s ní nejezdí a tak když jsem teď přišel byla vybitá baterie. A protože byl nějaký spěch a děti lítali kolem, tak jsem při připojování startovacích kabelů přepoloval baterii a pak pro jistotu ještě zatočil startérem. Otec (automechanik) mi na to řekl, že můžu být rád že nestřelila baterka.
A tak se chci zeptat na co se mám připravit až se začne zjišťovat co všechno se musí vyměnit.
Nebo radši to odtáhnout do servisu a nechat si udělat nějakou diagnostiku.

Edit: no a teď jen točí startér, ale nechytne to.

Díky za rady
Michal
Ja myslim, ze toto se muze stat komukoliv takze rejpat by asi nemel nikdo, nebot me se to taky stalo u fabie 1,4TDi, menili jsme tam nadobku na ostrikovace a baterka musela jit pryc, naraznik a sani (ma to debilne reseny) uz jsem chvatal domu(mel jsem hlat, zima mi byla a doma jsem mel jeste nake povinosti delali jsme to uz 5hod, pri skladani vseho zpet jsem dal baterku naopak a kolega ji tak jak by to melo byt spravne ale netusil ze ja ji tam dal spatne. Schorela pojistka na servo, dobijeni a radio.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
s.swen
Člen Týmu

Příspěvek od s.swen »

Juri píše:
Jimmi píše:Popravdě bych spíš čekal, že ze startovacích kabelů se stane jedna velká tavná pojistka :)
No pokud si vzpomínám, tak jak jsem přiložil kabel k baterii, tak bylo velké zajiskření a přepálila se 100A pojistka v motorovém prostoru, jak jsem později zjistil. Tu teď nemohu vytáhnout asi je tam připečená potvora, tak je přemostěná 100A plíškem z jiné pojistky.
Jestli máš nějaký měřák tak bych zkontroloval všechny pojistky v prvé řade, ale tos asi už udělal, že? Nevím jestli to vís ale třeba moje karina má pojistky i ve sloupku u řidiče a to nikde nepíšou, sem je oběvil náhodou když jsem dělal radio a měl rozebrané obložení. A pak mas to benzin nebo naftu nějak sem si toho nevšiml.
Běží ti startér na prázdno nebo se snaží roztočit motorem?
Odpovědět

Zpět na „Carina“