majitelia ST 185 kuk sem
majitelia ST 185 kuk sem
mam toyotu celicu turbo a stale sa mi zda ze to nejde ako by malo. Na prvych dvoch rychlostiach sa to zda byt silne, ale na trojke mam pocit ze to netaha.. hlavne vo vyssich otackach. podozrieval som vselico mozne, hlavne nejaku netesnost medzi turbom a sanim a bol tam pokazeny knock sensor. Knock som vymenil, a stale sa mi zda ze je to bieda..teda urcite to nejde. Vcera som pripojim BC (iba merak tlaku) aby som vedel ci to ma spravny plniaci tlak. tlak bol cca 0,6-0,7 kg/cm cize v norme. vyrobca udava 0.5-0,8. este raz planujem nastavit predzapal a skontrolovat T-vis(taka haraburda co otvara druhe vetvy sania od cca 4000rpm) a potom uz neviem kde by som mohol hladat chybu. hlava rozdelovacu, sviecky a kable boli menene. Je tam aj novy regulator paliva. Vzduchovy filter, klasicka nahrada od BOSCH. Poraddte, je to bieda..mam taky pocit ze to 4ke nevytiahne ani 170. inak celkovy pocit zo zrychlenia na 1-2 je dobry. Za kazdy nazor od cloveka ktory k tomu vie nieco povedat dakujem. PS: seriovy vykon by mal byt cca 204koni a krutak cca 300Nm, je to 4x4
Celica All-trac
http://www.printflow.sk/mison/video/boost.mpg
pozrite a povedzte ci to vam zrychluje lepsie..lebo mne sa to zda byt biedne
pozrite a povedzte ci to vam zrychluje lepsie..lebo mne sa to zda byt biedne
Celica All-trac
nazdar, nepíšeš jak to začalo. Já osobně bych začal jízdní zkouškou s odpojeným výfukem, pak běžný věci: předstih, regulace předstihu, rozvody, tlaky, svíčky, průchodnost sání.
Zažil jsem i extrém: jiné vstřiky, ale to bylo slabý od začátku do konce a zlomený přívod do dvou vstřiků - to jelo kupodivu docela pěkně a v otáčkách to bylo slabý. Vliv má taky tlak paliva.
Pak je tam množství podtaků a čidel, nespolíhej se jenom na diagnostiku, čidla teploty vody(jsou tam dvě), vzduchu a škrtící klapky si radši změř podle manuálu(jestli nemáš přístup napiš zkusil bych někde pujčit)
Zažil jsem i extrém: jiné vstřiky, ale to bylo slabý od začátku do konce a zlomený přívod do dvou vstřiků - to jelo kupodivu docela pěkně a v otáčkách to bylo slabý. Vliv má taky tlak paliva.
Pak je tam množství podtaků a čidel, nespolíhej se jenom na diagnostiku, čidla teploty vody(jsou tam dvě), vzduchu a škrtící klapky si radši změř podle manuálu(jestli nemáš přístup napiš zkusil bych někde pujčit)
takze vcera som sa uz nasral a zasa rozobral auto. Predtym som skontroloval volnobeh, plniaci tlak lambdu. volnobeh a predzapal uplne podla knizky.. ukazkove. regulacia volnobehu v poriadku. Lambda sa javila ako funkcna podla navodu na testovanie..potom som nasiel na konektore vystup OX1 a pripojim som tam merak a jazdili sme s tym.. vystup bol 0,3-0,6 menilo sa to. Potom som pracne dal dolu veko na rozvodovy remen. Po hodine prace bol dolu a vsetko sedelo uplne presne. Viem ze vsetky veci okolo vaciek a vule ventilov som kontroloval x krat lebo to netahalo odzaciatku. Tie ventili su nastavene s trochu vacsimi vulemi. Nastavil som znovu snimac na skrtiacej klapke a skontrolovalmerac prietoku vzduchu. vsetko v pohode a v norme. Skontrloval som cidlo teploty motora a srinac na sytic..v poriadku. Jeden teplotny spinac je pokazeny, ale ani neviem k comu to patri, lebo v knihe sa neuvadza, a v katalogu nahradnych dielov je oznaceny ako thermal switch. Keby to malo nieco spolocne v ECU tak by to urcite bolo spomenute. Ale aj tak ho vymenim. Vzduchovy filter bol cisty, sviecky som zatial nevyberal. Kamos ma tie iridiove na aute a jazdi v pohode, ale asi kupim aj tie platinove. V sani bol olej..ale to je asi tym ze veko ventilov je prepojene so sanim. Olejovy filter bol povoleny.Trochu presakoval olej. Rozdelovac je kupovany aj s palcom ako nahrada za original..original stoji vyse 3000sk. Vyzeral uplne rovnako. turbo po jazde bolo tmavo cervene. Viac mam nenapada..ale zatial som nic zle nenasiel okrem toho thermal switch. je v skrate a vyzera ze ma vytecenu kvapalinu. Posledne riesenie je budem merat hodnoty priamo na ECU ale pocasie mi to zatial neumoznuje. Ked to tam bude v poriadku tak mozem jedine vymenit rozdelovac, sviecky a ked to nepomoze tak zvysim plniaci tlak. mozno sa tam tesnenim znizil kompresny pomer..aj ked to nepredpokladam.
Celica All-trac
toto napisali na zahranicmom fore:
I watched your video. The car seems to accelerate fine up to around 150 km/h (90ish mph). What gear were you topping out in at that speed? Also, since the car is stock, and you had at least two folks in the car, the car won't exactly be a speed demon. Exhaust, raising the boost, and maybe lightening up the car a bit (take out the spare tire, your buddy, etc.) will make a big difference. Remember that the sensation of acceleration does lessen in higher gears.
I watched your video. The car seems to accelerate fine up to around 150 km/h (90ish mph). What gear were you topping out in at that speed? Also, since the car is stock, and you had at least two folks in the car, the car won't exactly be a speed demon. Exhaust, raising the boost, and maybe lightening up the car a bit (take out the spare tire, your buddy, etc.) will make a big difference. Remember that the sensation of acceleration does lessen in higher gears.
Celica All-trac
Něco v tomhle smyslu:
Vypadá to, že dobře zrychluje do cca 150km/h. Na jakej kvalt těch 150 jede? Když je to sériovka a má v autě minimálně jednoho pasažéra, tak to kdovíjakej trhač asfaltu nebude. Dost by pomohla výměna laufu, turbo by taky mohlo tlačit víc a možná taky odlehčení (vyhodit rezervu, kámoše atd.). Nezapomeň, že pocit zrychlení se na vyšších kvaltech ztrácí.
Takhle sem ten text pochopil já...
Vypadá to, že dobře zrychluje do cca 150km/h. Na jakej kvalt těch 150 jede? Když je to sériovka a má v autě minimálně jednoho pasažéra, tak to kdovíjakej trhač asfaltu nebude. Dost by pomohla výměna laufu, turbo by taky mohlo tlačit víc a možná taky odlehčení (vyhodit rezervu, kámoše atd.). Nezapomeň, že pocit zrychlení se na vyšších kvaltech ztrácí.
Takhle sem ten text pochopil já...
Ford Focus ST (2006) - 2015-????
ex Lexus IS 200 (2000) - 2011-2015
ex Toyota Celica 2.0GTi (1991) - 2005-2011
ex Lexus IS 200 (2000) - 2011-2015
ex Toyota Celica 2.0GTi (1991) - 2005-2011
OK, víc hlav víc ví, předstih jsi kontroloval s propojenými svorkami v diagnostice? Ještě není na škodu zjistit tlak paliva. Jak vypadají "trošku větší vůle na ventilech"? Možnost najet na brzdu asi nemáš, že? Takhle večer už moc chytrý nápady nemám, zítra ještě popřemýšlím.
Nechceš ještě změřit tlaky ve válcích a vyzkoušet ten výfuk?
Motor je předpokládám 3S-GTE.
Nechceš ještě změřit tlaky ve válcích a vyzkoušet ten výfuk?
Motor je předpokládám 3S-GTE.
olej v sani mam, ale to najskor z toho ze je PCV system a tak sa vzduch z veka ventilov nasava do sania. Tym padom to moze brat aj olej, kedze pri x otackach tam uz vznika pekna olejova hmla. Inak to video co som natocil som pustil a pustil som tiez na PS2 gran turismo4 a nastavil celicu na 210 koni a 1500kil. Zrychlovali uplne presne rovnako. Teda bud ta celica v hre tiez nema vykon, alebo to 4x4 sposobuje take straty vykonu, ze vas z 0-200 sunda aj octavia TDI 110PS
Celica All-trac
Nevim, jestli jsi to s tou Oktávkou přímo srovnával, ale docela tomu věrim, že 1.9 TDI na sprintu bude mít i před čtyřkolku Celicu ze začátku náskok. Ale pochybuju že by jí dala z 0-100, nebo dokonce z 0-200.
Dá se to snadno vyčíst z parametrů a průběhu výkonu a točivého momentu obou aut.
Nehledě na to, že ta oktávka je úplně jinak zpřevodovaná.
S oktávkou 1.9TDi jsem jezdil, ale můžu srovnávat akorát s Celicou 115kW atmosférou. Do nějakých 4000 otáček má navrch Oktávka, jenže pak jí ustřihne omezovač, kdežto Celica se ve 4000ot teprve začíná rozehřívat
Párkrát se mnou zkoušela nějaká Oktávka závodit na dálnici. Pokud mam Čeldu v otáčkách, tak nemá šanci.
Nevim, nějak nechápu, co pořád máte všichni s těma sprintama. Celica podle mně na to nemá motor. Má super podvozek i bez všech rádoby asistentů, výborný řízení, motor kterej je ve vysokých otáčkách nádherně pružnej. Nejlepší je vzít jí na nějakou pěknou odlehlou silničku s hodně zatáčkama, držet jí okolo 6000ot a užívat si to.
Jinak zatim nejlepší pocit zrychlení jsem zažil s Nissanem 350Z a dobrá byla tyka mazda MX-6. Jenže to jsou auta s šestiválcema.
Dá se to snadno vyčíst z parametrů a průběhu výkonu a točivého momentu obou aut.
Kód: Vybrat vše
Oktávka Celica
Točivý moment 240-250Nm/1800ot 275Nm/3200ot
Prádzná hmotnost okolo 1300kg 1500kg
0-100 11,8s 7,9s
S oktávkou 1.9TDi jsem jezdil, ale můžu srovnávat akorát s Celicou 115kW atmosférou. Do nějakých 4000 otáček má navrch Oktávka, jenže pak jí ustřihne omezovač, kdežto Celica se ve 4000ot teprve začíná rozehřívat

Nevim, nějak nechápu, co pořád máte všichni s těma sprintama. Celica podle mně na to nemá motor. Má super podvozek i bez všech rádoby asistentů, výborný řízení, motor kterej je ve vysokých otáčkách nádherně pružnej. Nejlepší je vzít jí na nějakou pěknou odlehlou silničku s hodně zatáčkama, držet jí okolo 6000ot a užívat si to.
Jinak zatim nejlepší pocit zrychlení jsem zažil s Nissanem 350Z a dobrá byla tyka mazda MX-6. Jenže to jsou auta s šestiválcema.
gt4 by octavku sundala na prvych dvoch stupnoch bez debaty... to je proste sila..ale potom to uz ide dolu vodou..3 ako tak..do 150 a stvorka skoro 0 bodov.. do 200 sa to uz taha ako slimak. o 5 ani nehovorim. Aspon teda ja mam z toho taky pocit..Ja len viem ze na ceste kde som z 325i fucal 200 bez problemov sa to ledva stvera k 180! preto mam stale pocit ze to nejde..uz neviem co si mam o tom mysliet. jasne ze ST185 je tazke auto, straty vykonu v diferakoch..ale ze by to mala byt az taka slabota?? ved to auto kazdy ospevoval.. napisal sem vlastne niekto kto ST185 vlastni? ci mu to ide lepsie alebo ako?? ved na tom aute by som mal uz mat cca 220 koni a nejde to...ako by som chcel
Celica All-trac
Tak s ST185kou bohužel sloužit nemůžu. Ale našel jsem dva dobové testy GT4 a popravdě, že by recenzenti zrovna oplývali nadšením se říct nedá:
ST185 vs Audi Quattro
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=259
a ST205, ale zas takový rozdíl v těch autech neni
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=260
ST185 vs Audi Quattro
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=259
a ST205, ale zas takový rozdíl v těch autech neni
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=260
- Diablo
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Mam ST165, Vzhled zatim před karosařskou (je na to zima) Ale každa delší rovinka je moje... Do 180km/hod zátah,200Km/hod hned,a max sem zatim měl 230km/hod,a to mi turbína začíná pokuřovat,ale plní dobře... Nevím jak ty,ale já mám na převodovce 3 režimy. Přední náhon,4x4,a 4x4 + viskozní spojka ( uzávěra ).Když je to v tom 3 režimu,tak to ani nehrábne,ale má to odpor jako pra.. a je to cítit na výkonu!
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD