yaris a LPG
yaris a LPG
mozno sa vam to bude zdat cudne, ale neviete niekto o moznosti do yaris namontovat splynovac? ci uz legalne alebo, ci je to vobec technicky mozne
dakujem
dakujem
Re: yaris a LPG
to veru neviem ale heslo znie NIC NIE JE NEMOZNEEE, ale ja plyn do svojho auta NIKDY nedam!
super
tak vam pekne dakujem za vecne info...
ano, ale
dik za odpoved, pocul som o nej pripravovanom zakone ohladne individualnej prestavby, neviete niekto nieco blizsie? vraj sa bude dat relativne lahko kazde auto dat prerobit, aj bez "drahej" statnej skusky len netusim podrobnosti
len ty nestastnici v parlamente, asi budu mat zda sa ine temy najblizsie...
len ty nestastnici v parlamente, asi budu mat zda sa ine temy najblizsie...

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
if you want to install LPG in your beauty Yaris you will have to change some elements in your engine, LPG in Yaris is not a good idea- many cars vas problem with valves unfrotunetly .... but the problems occurs after ca. 30.000km or even more
Toyota Yaris D4D 97KM 238Nm
now a little more - 105KM@255Nm
and it;s enough 
0-60mpg: 8.1s
0-400m 16.6 ET+RT
now a little more - 105KM@255Nm

0-60mpg: 8.1s
0-400m 16.6 ET+RT
myslím, že kydž projdeš fóra i jiných značek, tak problémů (typu nastartuje, netáhne, svítí kontrolka motoru, špatná funkce lambdy, rozstřelené sání), které jsou spojeny s LPG najdeš spoustu. Konkrétně u yarise k tomu připočti malý kufr. Neříkám, že LPG pohon je apriori špatný, ale do yarise s jeho už tak nízkou spotřebou mě nenapadá jediný důvod proč ANO. Zvlášt u nového motoru, se kterým nejsou žádné validní zkušenosti a bude ještě aspon 2 roky v záruce..
Ano, četl jsem různé zkušenosti, navíc LPG mám už v jiných autech, tak vím že ideální to není ale to již vychází z podstaty že LPG je něco navíc, s čím se v autě nepočítalo. Spotřeba kterou na autě registruji, se pohybuje kolem 6-7,5 l/100 km a to není tak málo aby se při nájezdu 40 tis. km za rok neprojevila docela značná úspora...Se zárukou souhlasím a je možné že tento důvod bude rozhodující proč LPG nenamontuji před jejím uplynutím (pokud vůbec).
btw po tom motoru zálibně pokukuju, ale ta spotřeba se mi zdá celkem dost. Nic ve zlym, ale než komplikace při přestavbě, co trochu odlehčit nohu na plynu. jezdim v rozmezí 4,2 (dálky po evropě) - 9 (když výjimečně spěchám po dálnici), průměr dlouhodobě 5,5 (jinak pokud jezdíš po dálnicích hodně, tak tam je potřeba aspon dvoulitr - ten bere při dálniční rychlosti méně!!)Hyrogen píše:Spotřeba kterou na autě registruji, se pohybuje kolem 6-7,5 l/100 km
Jezdím právě většinou po městě..když jsem sledoval spotřebu při delší jízdě mimo město, většina po dálnici - tak při rychlostech 120 - 140 jsem se dostal nejníže na 5.8
Při nočním ježdění po městě se lze dostat prakticky na stejnou hodnotu. Jinak je ten motor výborný ale pokud chceš okusit těch 100 koní, musíš ho vytočit až k 5 tisícům, do té doby to auto spí. Po městě je ale svižné. Odlehčení nohy by se dalo praktikovat při větší kázni a kdybych s autem jezdil sám ale jde o pracovní vůz a střídá se v něm několik lidí....
Jinak největší spotřebu jsem měl kolem 10 litrů když jsme spěchali s kolegou po dálnici ale to jsme jeli pořád 150-160
Při nočním ježdění po městě se lze dostat prakticky na stejnou hodnotu. Jinak je ten motor výborný ale pokud chceš okusit těch 100 koní, musíš ho vytočit až k 5 tisícům, do té doby to auto spí. Po městě je ale svižné. Odlehčení nohy by se dalo praktikovat při větší kázni a kdybych s autem jezdil sám ale jde o pracovní vůz a střídá se v něm několik lidí....
Jinak největší spotřebu jsem měl kolem 10 litrů když jsme spěchali s kolegou po dálnici ale to jsme jeli pořád 150-160

motory
Co si matně pamatuji, tak byly snad jen 1.5 s kompresorem a asi i 1.8 v některých verzích Yarise TS. Ale rozhodně je to pro takovéhle autíko zbytečné. I 1.3 či 1.33 je bohatě dost a já s 1.3kou jsem schopen jezdit pod 5L. Je to skutečně jen o kázni a přístupu.
Back in Czech.