motor 7a-fe a lean burn
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No já vám do toho nechci mluvit ale to že je to lean burn je jen ke škodě pro uživatele. Namátkou lambda sonda kterou to používá tak nelze nahradit uni a od denso když ji koupíte hodně dobře tak je to 8000. Vstřikovace jsou tzv multipoint nízkoimpedancní opět jeden cca 4500. Zkrátka sama výhoda na údržbu. To že chudá směs je zárukou nižší spotřeby není tak úplně pravdou. V tomto případě jsou to nízké emisní limity které ten motor plní,ale spotřeba oproti podobné 1.8 není zas až o tolik nižší.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
tak nemuzu co se tyce spotreby rict nic jineho, ze mas pravdu libore. ale dneska sem propocitaval spotrebu a vyslo mi 8,75, tak porad lepsi nez 10
zas je pravda ze nejezdim z lehkou nohou
cca jeste 200km a budu mít vyjezdeno palivo s cisticem palivoveho systemu + davam tomu tak 50 aby se to nak ustalilo, tak pak dam vedet zda sem neco spozoroval, zda se mi ze to jede lepe od spodnich otacek, tak se uvidi zda to vydri i po spotrebovani onoho produktu
po precteni spoustu diskuzi a ruznych for sem si zakoupil aditivum do benzinu od znacky VIF, mnelo by zvysit oktanove cislo a mazivost - to by mnelo mit za nasledek nizsi spotrebu pri dlouhodobem uzivani 5-7 procent a lepsi zatah..... uvadi aspon vyrobce, v testech ale vysel vif nejlepe ze vsech(test provadel statni skusebni ustav pro paliva) takze budu opet informovat zda se to nak projevi
zas je pravda ze nejezdim z lehkou nohou

cca jeste 200km a budu mít vyjezdeno palivo s cisticem palivoveho systemu + davam tomu tak 50 aby se to nak ustalilo, tak pak dam vedet zda sem neco spozoroval, zda se mi ze to jede lepe od spodnich otacek, tak se uvidi zda to vydri i po spotrebovani onoho produktu
po precteni spoustu diskuzi a ruznych for sem si zakoupil aditivum do benzinu od znacky VIF, mnelo by zvysit oktanove cislo a mazivost - to by mnelo mit za nasledek nizsi spotrebu pri dlouhodobem uzivani 5-7 procent a lepsi zatah..... uvadi aspon vyrobce, v testech ale vysel vif nejlepe ze vsech(test provadel statni skusebni ustav pro paliva) takze budu opet informovat zda se to nak projevi

1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
7a-Fe
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak nechci Tě odrazovat od nákupu různých aditiv. To na čištění vstřiku funguje celkem spolehlivě. Je to jako z olejem. Musí splňovat specifikaci kterou určuje norma. Některé ji splňují třeba s 10% přesahem,některé třeba 100%. Účinná složka těch čističů je stejná,jen některá značka obsahuje její vyšší koncentraci. Co se zvyšování oktanoveho čísla benzínu týká tak tam jsou pouze dvě cesty. Buď rovnou natankovat 100 oktan nebo si ho namíchat sám. Oktanove číslo navýšís použitím toluen,xylen,metyl nebo etyl alkoholem,methyltertiatrybuthylether anebo obyčejnou vodou. Jednu nebo více z těchto jmenovaných složek bude obsahovat i ten tvůj oktan booster. Ovšem do plné nádrže je to jak kapka v moři. Aby to bylo skutečně účinné a o.č. zvýšilo muselo by to být v poměru alespoň 80%benzínu a 20%toluenu. To se běžně používá a míchá si to každý doma. Zde něco více http://www.geocities.com/MotorCity/7177/octane.html
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
požadavek na oktanove číslo benzínu určuje kompresní poměr motoru. To žádná složka ani přípravek nemůže ovlivnit. Řekl bych že jsi někomu skočil na špek.tekiler píše:špatně sem se vyjádřil, nezvyšuje to oktanové číslo nýbrž působí proti zvyšování oktanového požadavku motoru![]()

-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
jak bych to vyjadril jednoduse z poznatku ktere sem cerpal o spalovacim motorech na netu???asi takto pokud nemelu :konkretne u toyoty jsou instalovaná detonacni cidla aby seridila predstih a upravila prubeh horeni, podle toho zda dochazi nebo nedochazi k detonacnimu spalovani, uzce to souvisi z kvalitou pohonne hmoty, tzn ze nase norma muze mit o kvalite benzinu jine predstavy nez vyrobce motoru(nejvice toto resi ropaci),libor12 píše:požadavek na oktanove číslo benzínu určuje kompresní poměr motoru. To žádná složka ani přípravek nemůže ovlivnit. Řekl bych že jsi někomu skočil na špek.tekiler píše:špatně sem se vyjádřil, nezvyšuje to oktanové číslo nýbrž působí proti zvyšování oktanového požadavku motoru![]()
Hod mi link na tu diskuzi,kde to tak chválí.
rád si doplním mezery v informacích.
vznik detonacniho horeni se prisuzuje "vyssimu oktanovemu pozadavku"
to sem !!!!NECETL!!!! na strankach vyrobce konkretniho aditiva ale z nakeho pdf pro vysoke skoly!!!!!(nasel sem ho asi po 5ti hodinach, takze nemam naladu to znova hledat!!!!To konkretni aditivum by mnelo snizovat riziko vzniku detonacniho horeni("pusobi peroti vyssimu oktanovemu pozadavku motoru") - je to stejne jen slovickereni

nejsou to info z me hlavy ale ze zdroju co sem nasel na netu !!!!! ne na strankach vyrobcu konkretnich produktu !!!!!
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
7a-Fe
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ano,slovíčkaření. Jinými slovy jsi napsal že ten přípravek zvyšuje oktanove číslo paliva. Což ale není pravdou protože by jsi ho do té nádrže musel nalít několik litrů. Oktanovy nárok motoru určuje jeho dynamicky kompresní poměr. Čidlo klepání mají i jiné motory a jeho funkce je opravdu korekce předstihu. Jenže ne z důvodů toho že by hlídalo oktanove číslo paliva. Je tam proto,že dnešní motory spaluji chudé směsi a každá chudá směs je daleko náchylnější k detonacim. Optimální předstih je takový kdy 15st za hu dojde k maximální expanzi a tím i podanému výkonu. Věc má ovšem háček. V tuto chvíli jsou i nejvyšší emise což je nepřijatelné. A tak se na základě informací od lambda sondy o přebytku vzduchu směs ochudí a předstih posune tak aby k expanzi docházelo co nejblíže těm 15st za hu. Detonace mají svoji specifickou frekvenci 6700Hz. Na ne reaguje čidlo v kterém není nic jiného než piezoelektrický krystal výrobou napětí cca už od 5500Hz. Funguje tak toyota nebo audi. Princip je stejný a pro všechny výrobce jsou primární emise a spotřeba.
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
to sem nenapsallibor12 píše:Ano,slovíčkaření. Jinými slovy jsi napsal že ten přípravek zvyšuje oktanove číslo paliva. Což ale není pravdou protože by jsi ho do té nádrže musel nalít několik litrů. Oktanovy nárok motoru určuje jeho dynamicky kompresní poměr. Čidlo klepání mají i jiné motory a jeho funkce je opravdu korekce předstihu. Jenže ne z důvodů toho že by hlídalo oktanove číslo paliva. Je tam proto,že dnešní motory spaluji chudé směsi a každá chudá směs je daleko náchylnější k detonacim. Optimální předstih je takový kdy 15st za hu dojde k maximální expanzi a tím i podanému výkonu. Věc má ovšem háček. V tuto chvíli jsou i nejvyšší emise což je nepřijatelné. A tak se na základě informací od lambda sondy o přebytku vzduchu směs ochudí a předstih posune tak aby k expanzi docházelo co nejblíže těm 15st za hu. Detonace mají svoji specifickou frekvenci 6700Hz. Na ne reaguje čidlo v kterém není nic jiného než piezoelektrický krystal výrobou napětí cca už od 5500Hz. Funguje tak toyota nebo audi. Princip je stejný a pro všechny výrobce jsou primární emise a spotřeba.

7a-Fe
7a-Fe
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Já sem na tento poznatek narazil kdyz sem se dival na vyfuky, proto sem zalozil tenhle thread z ktereho to jaks taks vyplynuloOndra_ píše:Pochopil jsem tedy dobre, ze vsechny 7A-FE jsou LEAN BURN? Procetl jsem tuto diskuzi dvakrat a ne uplne to z ni vypliva. Kazdopadne by to odpovidalo proc je zapotrebi lambda DOX-0251 podle katalogu...

takze asi vsechny 1.8i sou Lean Burn, tzn drazzsi vstriky, lambda atd ...
:/ a ja mnel pocit ze usetrim na spotrebe, kdyz o 1.8cce psali ze zere min jak 1.6tka kdyz sem to kupoval xD
7a-Fe
7a-Fe
pozor, vsetky nie. Iba vsetky co sa davali do Cariny. 7AFE je aj v inych modeloch ( avensis 1.generacia a aj v Celike). Najlepsie spoznas podla toho, ze kazda "rura" na saní sa pri hlave rozdvojuje.Porovnaj napriklad dve 1.6 4AFE niektore maju sanie jednoduche a tie s KB maju pri vstupe do hlavy rozdvojene konce.Ondra_ píše:Pochopil jsem tedy dobre, ze vsechny 7A-FE jsou LEAN BURN? Procetl jsem tuto diskuzi dvakrat a ne uplne to z ni vypliva. Kazdopadne by to odpovidalo proc je zapotrebi lambda DOX-0251 podle katalogu...
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK