Chcípne za jízdy

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
igor čistič
Navigátor

Chcípne za jízdy

Příspěvek od igor čistič »

Zdravím vespolek, začala mi holka trochu zlobit.
Za jízdy po vyřazení (resp. při řazení) spadnou otáčky až na nulu a zhasne motor, což někdy neni docela sranda.
Nevěděl byste si (mi) někdo rady?
Předem díky.
Carina E 1,8i kombi "97"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A normální volnoběh? Po nastartování? Zahřátí motoru?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
igor čistič
Navigátor

Volnoběh je normální za tepla i za studena.
Prostě, když při jízdě řadim (nahoru, tzn. rozjíždím) a rafika otáčkoměru po sešlápnutí spojky padá dolů, tak se nezastaví u nějakých 850 ot/min ale jde až na nulu.
A to, nalijme si čistého vína, není zrovna košér... :?
Carina E 1,8i kombi "97"
georgin
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgin »

To same se mi stalo u me corolly ve 120km rychlosti... Vyradil jsem a motor zhasnul... Rychle jsem zastavil, dokud jsem mel jeste natlakovane brzdy... Celou dobu jsem bral V-Power 95 a nez se mi to stalo, vzal jsem parkrat beno vesnicke pumpy... Je mozne, ze to nasalo nejakej bordel. Jinak si to neumim vysvetlit.
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost :-(
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Nebo to chce rychleji řadit a z meziplynem. :) ne vážně,asi bych udelal základní diagnostiku koukám že už budeš mít podle ročníku obd2,no zkouknul bych předstih,map,tps. Taky kolik má to tvoje tps drátů? 3 nebo 4? Je na dorazu klapky ten zpožďovac? Nebo navštiv servis pokud nemáš alespoň multimetr.
igor čistič
Navigátor

libor12 píše:Nebo to chce rychleji řadit a z meziplynem. :) ne vážně,asi bych udelal základní diagnostiku koukám že už budeš mít podle ročníku obd2,no zkouknul bych předstih,map,tps. Taky kolik má to tvoje tps drátů? 3 nebo 4? Je na dorazu klapky ten zpožďovac? Nebo navštiv servis pokud nemáš alespoň multimetr.
Díky za info libore, nejsem sice odborník, ale pokud mi řekneš co je tps tak ti řeknu kolik má drátů. Jinak když otevřu ten plechovej dekl co je ve předu tak myslím, že je tam víc drátů než čtyři. :wink:
Na doraz klapky se podívám, jsetli tam něco je...
Carina E 1,8i kombi "97"
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

pokud nejsi odborník tak se raději do toho nehrab.Taky by se mohlo stát,že tomu jěště ublížíš.
J.
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

libor12 píše:Nebo to chce rychleji řadit a z meziplynem. :) ne vážně,asi bych udelal základní diagnostiku koukám že už budeš mít podle ročníku obd2,no zkouknul bych předstih,map,tps. Taky kolik má to tvoje tps drátů? 3 nebo 4? Je na dorazu klapky ten zpožďovac? Nebo navštiv servis pokud nemáš alespoň multimetr.
libore promin, ale carina nema obd2, takze diagnostiku si sam vyblikas, bude to urcite v navodech, tzn ze to ti asi stejne nic neukaze nema to totiz tolik funkci jako tebou zminovane obd

sou dva rezimy diagnostikovani vyblikavanim, normal mod a tzv test mod
Ten test mod je podstatne slozitejsi a dela se za zapnutym motore a jeste s mirnym popojizdenim, tohle nevim zda v navodech najdes, ale de o to ze v tom test modu to muze odhalit urcite věci které neodhalíš diagnostikou při vypnutem motoru - bych se nedivil kdyby to v toyote ani neznali xD

sem laik, toto co tu pisu mam ze servisniho programu, kde je i kompletni popis nasich karinek :)
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

tekiler píše:
libore promin, ale carina nema obd2, takze diagnostiku si sam vyblikas, bude to urcite v navodech, tzn ze to ti asi stejne nic neukaze nema to totiz tolik funkci jako tebou zminovane obd

sou dva rezimy diagnostikovani vyblikavanim, normal mod a tzv test mod
Ten test mod je podstatne slozitejsi a dela se za zapnutym motore a jeste s mirnym popojizdenim, tohle nevim zda v navodech najdes, ale de o to ze v tom test modu to muze odhalit urcite věci které neodhalíš diagnostikou při vypnutem motoru - bych se nedivil kdyby to v toyote ani neznali xD
diagnostika pomocí blikavych kódu se používala do konce roku 95. Od začátku 96 se začlo s obd2. Samozřejmě nějaký doběh přechodu tam byl,ale viděl jsem ročník 97,který by ho už mít mohl. Ono řekněme si na rovinu prvotní nadšení z obd2 už je pryč,to jak se o ní mluvilo v superlativech co všechno dovede,dopadlo tak že se v servisech vrací ke staré dobré osciloskopicke diagnostice. Jinak o tom test módu s popojížděním mi napis trochu více. To mě zajímá. O ničem takovém jsem neslyšel,ani když jsem se autodiagnostiku učil a ani na školeních ani slovo. TPS - snímac polohy škrtici klapky,MAP - senzor snímajici podtlak v sani.
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Tak sem se snažil tomu kámošovi dovolat (bydlí o de mne 400km) a bohužel sem zjistil že mám špatné číslo!!!
Jedná se o software používaný v servise, kde jsou kompletní rozkresy a návody na hromadu osobních automobilů, jméno toho softu mi však úplně vypadlo
Dělali sme vyblikání u mojí cariny a ten test mod sme zavrhli kůli jeho časové náročnosti, byl tam však popsán přesný postup, tak snad ti to ňák pomůže, zatím se mněj!!!

Výše zmíněnou závadu bych taky viděl na špatnou funkci některého z čidel :)
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
Odpovědět

Zpět na „Carina“