motor 7a-fe a lean burn

vše ohledně modelové řady Carina

Jsem opravdu takový antitechnik (podle otázek na fóru)??????

ano
1
13%
ano jsi :)
4
50%
neptej se tak hloupje !!!!!
3
38%
nauč se nejprve česky !!!! xD
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 8

tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

motor 7a-fe a lean burn

Příspěvek od tekiler »

Mam takovy, možná dost laický a hloupý dotaz.
Ale raději se zeptám.v techničáku mám rok výroby 97, a podle toho co sem se někde dočetl se do roku 95 dělala verze motoru 7a-fe normalni,
a od roku 96 - 97 by mněli být motory 7a-fe lean burn(na chudou směs).
podle spotřeby tedy určitě nemám lean-burn :) , takže mne napadají tři vysvětlení.

Za prvé to co sem se dočetl je nesmysl!

Za druhé auto má motor staršího roku výroby než by mněl být!

Za třetí lean burn mám, jen nevím jak to rozeznat a nebo mi nefunguje režim jízdy na chudou směs!

Dotaz teda zní, Jak poznám zda můj motor je či není leanburn???Je too napsané ve velkém TK?? :?: :idea: :roll:
Dík za odpověť a za všechny postřehy, z pozdravem cariňák 8)
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

TAK ZA 1/ MOTORY 1,8 7A-FE SE OFICIÁLNĚ DO ČR NEDOVÁŽLY, POKUD JSEM MĚL INFO BYLY DOVÁŽENY PŘEVÁŽNĚ DO BDR, KDE JSOU SPOŘÍLKOVÉ A TYTO MOTORY JEZDILI NA BENZIN OČ 91, PROTO TAKY MĚLY OBSAH 1,8 A VÝKON BYL STEJNÝ JAKO U 1,6
ZA 2/ NEVÍM JAK TO POZNÁŠ NEMÁM OSOBNÍ ZKUŠENOST
ZA 3/ V ZÁPADNÍCH ZEMÍCH SE UVÁDĚL DATUM PRODEJE JAKO R.V. TOTO SE U NÁS ZAVEDLO MYSLÍM V ROCE 2000, DO TÉ DOBY SE PSAL DO VELKÉHO TP SKUTEČNY R.V. V TOYOTĚ DLE VIN BY TI MĚLI PŘESNĚ ŘÍCI R.V. VČETNĚ VÝBAVY A MOTORU
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Přesně tak, typ motoru se dá zjistit z informací v EPC dle VIN. Zkus si svůj VIN zadat tady: http://www.toyodiy.com/parts/ a ono ti to něco vyhodí.

Kolik ti to žere?
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Skutak
Člen Týmu

Příspěvek od Skutak »

Ja mam take 7A-FE r.v. 1996. Po meste mi to bere kolem 7l/100km. Kdyz jsem jel do chorvatska a mel samozrejme narvany cely auto, tak to bralo v prumeru 6,3l/100km coz mi vcelku prekvapilo. Nutno dodat, ze se snazim jezdit na zelenou ledku :-)
Toyota Carina E 1,8 16V, 1996 Liftback
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

pokial viem tak 7AFE je len lean burn. 1.6 4AFE sa robili aj take aj bez LB. http://translate.google.cz/translate? ked chces porovnat svoju spotrebu a inych s tymto autom skus pozriet http://translate.google.cz/translate?hl ... k%26sa%3DG
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

ve městě jezdím za 9 (třeba je to jen tím že jezdím v otáčkách kolem 3500), ale vždy je to zhruba 10km na trasu takže by se měl motor prohřát.
Je to model po faceliftu, takže o roku výroby nižším než 96 nemůže být řeč, a pokud uvažuji správně, tak vinko je jen na karoserii a ta bude vždy odpovídat udávanému roku výroby, ale co když už ten motor co v tom je není ten co tam byl??
Ve velkém TK mám udávanou spotřebu takto : 9.9/9.5/8.3
To vypovídá o tom, že to co sem se dočetl je blud a leanburny se ve verzi 1.8 potom vůbec nedělaly :?:
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
Carinak_Kubajz

Příspěvek od Carinak_Kubajz »

Já má Lean burna 1.6 85Kw.
Pokud máš velkou spotřebu je možné že je ta mdruhá lambda s obyčejné verze.Leanburn má jinou sondu než obyč motor.Do leanburnu patří platinové svíčky,jinak je problém s kolísajícíma volnoběžnýma otáčkama.Na ventilovém víku mám nálepku že tam patří platinky...nic víc mě nenapadá
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Carinak_Kubajz píše:Já má Lean burna 1.6 85Kw.
Pokud máš velkou spotřebu je možné že je ta mdruhá lambda s obyčejné verze.Leanburn má jinou sondu než obyč motor.Do leanburnu patří platinové svíčky,jinak je problém s kolísajícíma volnoběžnýma otáčkama.Na ventilovém víku mám nálepku že tam patří platinky...nic víc mě nenapadá
no vzhledem k tomu ze udavana spotreba koresponduje z popisem ve velkem technicaku, pochybuju ze je to verze leanburn :), ale dik vsem za postrehy
7a-Fe
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

no neviem, ja jazdim hodne mesto a to doslova najhorsi mozny rezim - skola, skolka , praca - stop, poobede detto obratene , a to cele ma dohromady 4km. Teda sa ani omylom poriadne nezohreje a myslim ze spotreba musi byt drastak. Obcas dalsie lietanie po meste - nakup, navsteva atd. ale nikdy nie v kuse viac nez 5-7km. Teda pocitam ze mesto mi priemer dramaticky zdviha. A ten zvysok mimo mesta je tiez nie najkludnejsia jazda - zalezi ci mam deti sebou, alebo sa len idem povozit. Pomer mesto a mimo neho je tak 50/50. A navyse mam uz nejaky cas prasknute zvody - no zial , zatial s tym jazdim tak ako je. Pri tomto vsetkom mi vychadza spotreba nieco cez 7,5l. Ak ty mas taku ako pises , musi byt niekde problem. A mimochodom v TP mam uvedenu kombinovanu 6,5l ( co bola donedavna aj pravda - asi to bude tymi zvodmi).
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

jarson píše:no neviem, ja jazdim hodne mesto a to doslova najhorsi mozny rezim - skola, skolka , praca - stop, poobede detto obratene , a to cele ma dohromady 4km. Teda sa ani omylom poriadne nezohreje a myslim ze spotreba musi byt drastak. Obcas dalsie lietanie po meste - nakup, navsteva atd. ale nikdy nie v kuse viac nez 5-7km. Teda pocitam ze mesto mi priemer dramaticky zdviha. A ten zvysok mimo mesta je tiez nie najkludnejsia jazda - zalezi ci mam deti sebou, alebo sa len idem povozit. Pomer mesto a mimo neho je tak 50/50. A navyse mam uz nejaky cas prasknute zvody - no zial , zatial s tym jazdim tak ako je. Pri tomto vsetkom mi vychadza spotreba nieco cez 7,5l. Ak ty mas taku ako pises , musi byt niekde problem. A mimochodom v TP mam uvedenu kombinovanu 6,5l ( co bola donedavna aj pravda - asi to bude tymi zvodmi).
no ale mesto jezdim tak za 9-9,5 a ve velkem je 9,9 takze to bude ok, a to sem jedna osmu bral z tim ze by mnela min zrat podle toho co sem se docetl xD :shock: , no nic, moje prvni auto tak sem se poucil, ale jinak spokojenost, karinku sem si zalubil a uz vim ze dalsi kara bude camry tak cca 2007rok, to ten prechod na 2,4 co se tyce spotreby nebude vubec dramaticky

bojuzel mi nokdo nenapsal jak se pozna verze leanbur, nechce se mi vymontovavat vstrik :)
7a-Fe
mimo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimo »

možno sa mýlim ale ak máš leanburn tak vstrekovače by mali byť modré ...
neviem ako inak by sa to dalo spoznať ale plne súhlasím s tým čo písal Jarson že 7A-FE boli všetky také ...

a k tej spotrebe ... viac ako 8,5l/100km som nikdy nemal , a tá spotreba bola ked na ceste bolo asi 15cm kaša snehu ...

normálne sa pohybujem medzi 7 - 7,5 , a chorvátsko pred rokom som spravil sa za 6,5 ... čo len potvrdzuje čo písal Skutak ...
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázek
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázek
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázek
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

mimo píše:možno sa mýlim ale ak máš leanburn tak vstrekovače by mali byť modré ...
neviem ako inak by sa to dalo spoznať ale plne súhlasím s tým čo písal Jarson že 7A-FE boli všetky také ...

a k tej spotrebe ... viac ako 8,5l/100km som nikdy nemal , a tá spotreba bola ked na ceste bolo asi 15cm kaša snehu ...

normálne sa pohybujem medzi 7 - 7,5 , a chorvátsko pred rokom som spravil sa za 6,5 ... čo len potvrdzuje čo písal Skutak ...
Hmm tak to si mně nepotěšil :oops: , včera sem nalil do nádrže čistič palivového systému značky sonex, tak uvidím zda bude ňáká zmněna, a půjdu dál po ostatních věcech, může to být i špatnou lambdou, ale to by se projevilo zas při diagnosetice ne?
Dnes sem se dočetl že spalování chudé směsi výrazně více zanáší vstřiky, tak uvidím!!! zajímalo by mně jesli se vyplatí nechat vstřiky vyčistit ultrazvukem??
PS:moje udávaná spotřeba není kombinovaná ale čistě jenom město těch 9,5
7a-Fe
Carinak_Kubajz

tekiler píše:
jarson píše:no neviem, ja jazdim hodne mesto a to doslova najhorsi mozny rezim - skola, skolka , praca - stop, poobede detto obratene , a to cele ma dohromady 4km. Teda sa ani omylom poriadne nezohreje a myslim ze spotreba musi byt drastak. Obcas dalsie lietanie po meste - nakup, navsteva atd. ale nikdy nie v kuse viac nez 5-7km. Teda pocitam ze mesto mi priemer dramaticky zdviha. A ten zvysok mimo mesta je tiez nie najkludnejsia jazda - zalezi ci mam deti sebou, alebo sa len idem povozit. Pomer mesto a mimo neho je tak 50/50. A navyse mam uz nejaky cas prasknute zvody - no zial , zatial s tym jazdim tak ako je. Pri tomto vsetkom mi vychadza spotreba nieco cez 7,5l. Ak ty mas taku ako pises , musi byt niekde problem. A mimochodom v TP mam uvedenu kombinovanu 6,5l ( co bola donedavna aj pravda - asi to bude tymi zvodmi).
no ale mesto jezdim tak za 9-9,5 a ve velkem je 9,9 takze to bude ok, a to sem jedna osmu bral z tim ze by mnela min zrat podle toho co sem se docetl xD :shock: , no nic, moje prvni auto tak sem se poucil, ale jinak spokojenost, karinku sem si zalubil a uz vim ze dalsi kara bude camry tak cca 2007rok, to ten prechod na 2,4 co se tyce spotreby nebude vubec dramaticky

bojuzel mi nokdo nenapsal jak se pozna verze leanbur, nechce se mi vymontovavat vstrik :)
Na ventilovém víku mám nálepku že tam patří platinky :wink: zkus kouknout
Carinak_Kubajz

tekiler píše:

Na ventilovém víku mám nálepku že tam patří platinky :wink: zkus kouknout
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

platinky sem tam daval, protoze tam patri uz podle vin, ale nalepku tam nemam :)
7a-Fe
Odpovědět

Zpět na „Carina“