Doky přestavba 6G 3S-GE na 3S-GTE/300-350 hp/ předokolka

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Jo Marty můj požadavek byl a na něm trvám plně funkční ABS a klima a o zbytku neříkám to považuju za absolutní samozřejmost.S tím Libor a Honzo do toho šli.Víš mně zajímá v podstatě tak jak provededení tak i spolehlivost a od toho odvíjím celou stavbu, nemíním chodit každej týden s autem do Dobríše.Prostě auto má byt v takovém stavu odevzdané že na něj bude spoleh i na dlouhých cestách na přednášky atd..Já jsem detailista a jsem si toho vědom.Těžko se pro mně něco vytváří ale při dané investici, dílech které se vzájemně komponujou a inovacích která se uskutečnila jako na pilotním projetu prostě tyhlety věci se vyskytujou.Je to přesně to co jsem žádal a Libor je si toho absolutně vědom/výkon, vysokým km náběh a absolutní spolehlivost :lol: /a podle toho se postupuje.Žádné polovičné rešení to bych si postavil motokáru a bylo by mně vše jedno vše se opakovaně měří a testuje takto se to dělá pokuď má něco být spolehlivé.

No a dnešní posun respektive nějaké foto

Obrázek

konektory jen tahlke sranda stála neskutečné peníze pár,,blbých" konetktorů

Obrázek

Zapojené konektory na vstřiky

Obrázek

Celica nárazník asi to je průkaznější foto

Obrázek

S tím olejem jsem počítal ale 7 litrů no potěš...., pěkné.Po přetlakování zítra uvidíš kde se stala chyba prostě to musí ven a opět se pretěsnit nic jiného nezbývá a pak opět natlakovat.O těch kabalech no nechci nic říkat ale z toho jsem měl docela strach a potvrzuje se to.No mám obavy, ale raději pomalu a pořádně jak rychle a na nic!!! Krásná práce Honzo s těma svodama!!!
Nějaké ty auta doma jsou.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Že jsou japonci na elektriku prasata to vím,akorát mě to vždy překvapí s jakou ještě větší věcí postrádajících logiku přijdou. Oni už v tom 94 používali modulový výměnný systém stylu "a po mě potopa". To samé uplatňuje v posledních letech i většina výrobců i v Evropě. Nikoho nezajímá porušeny drátek za 5kč ale část kabelového svazku od konektoru ke konektoru za 5000. Taky o to je složitější diagnostika. Funkce autodiagnostiky jakou prezentuje třeba obd2,eobd a její chybové kódy též není samospasitelna a nadšení které okolo toho projevovali výrobci už také hodně ochladlo. A pokud v takovém okruhu chceš dělat diagnostiku,protože ne vždy vyhodnotí daný problém správně a kdo se trochu zajímá o elektroniku ví proč,tak se opět servisy vrací k osciloskopicke diagnostice ke zjištění závady. Proto jsem nedávno zakoupil 200Mhz 2x2 kanál osciloskop když starý dosloužil. Je to jediné 100% řešení zjištění správné funkce všech systémů v autě. A že jich přibývá. :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Také i z toho důvodu se použily budíky od plx. Všechny hodnoty které snímaji jsou nejenom opakovaně přesné, ale mají i možnost použití signálu pro další ecu. Což samozřejmě využijeme a ve výsledku vyjde i finančně lépe.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Doky: jasně, dělal jsem si legraci. Tvoje požadavky mám na paměti a dost možná bych se k tomu v podobném projektu stavěl úplně stejně. Takže plně souhlasím.

Libor: je to fakt, ta kabeláž je celkem masakr :-( teď mi stačilo se vrtat v palubovce - dobrej guláš.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Já vím že jsi si dělal legraci :lol: , ono dostal jsem pár vzkazů zdali to vše není zbytečné a zdalise to oplatí investovat do tak starého auta.Odpovídám je to absolutně zbytečné a absolutně se to neoplatí :lol: kdybych to dělal kvůli tomu tak se do toho nepustím ani náhodou.Tak jak se mi neoplatí kupovat nové auto :lol: :lol: :lol: .

P.S.Škoda že není nikde žádnej spojler/je to ten druhej napravo/ a není ani avízo na něj někde na vrakáči a žádná ta mrížka na přední nárazník.Vždy když něco hledám tak se mi to nedaří sehnat jednoduše ale jen s potížema.Micron je v tomto přeborník :lol: a někteří taky vždy našli co potřebujou a já ne a ne. :lol: Tak když by někdo přece jenom šel někam něco zhánět zkuste mi pomoci koukněte se a optejte na vrakáčích ja už bych měl rád klid od príšery a tohle jsou věci které by mně celkem ještě pomohli a já se nikam nedostanu dost dlouho.

Obrázek

Obrázek

Pak cez zimu bych rád dodělal a nahodil všechny vzpěry a bude již asi vše tak jak jsem v podstatě si naplánoval.
george GT4
Člen Týmu

Příspěvek od george GT4 »

V tom mojem vraku nebyl spoiler? jestli tak bych ho někde měl mít, možná.
Celica GT Four ST205 255 PS
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Kouknu se ještě pořádně i já ale mám dojem že byl George ale byl s tou střední nožickou a ne o ten bez ni :( kterej bych rád teď jsi mě znejistil půjdu se na vše kouknout ještě jednou.Když náhodou budeš o někom vědět tak napiš ale nespěchá to,tohle již bude jen doplněk který nebude spěchat.A na spodek taky mi ukázali moc hezkej nerezovej tahokov který se nastříká na černo a splní určitě i funkci kterou jsem chtěl.Ono pravdu říci bral bych i tvou GT4 :) ale nezůstali již vyděleny peníze na blbnutí a ty které mám bych rád dal do renovace TA22.
george GT4
Člen Týmu

Příspěvek od george GT4 »

Máš pravdu, nicméně někde musím mít originál GT4, protože jsem kupoval TRD. A podle té fotky, to je ten v pravo.
Celica GT Four ST205 255 PS
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

George tak ho poprosím nech u sebe, budu jen rád když bude to ten o kterém mluvím.Jakmile dokončím auto,zavolám ti a domluvíme se.

Přídávám pár dalších foto.Dnes se dost pohlo co se týče mechaniky.Dnes ještě Mates asi bude dělat finální úpravu některých věcí na podlaze po úchytech,,výfuku"a zakonzervuje těhlice.A bude vymalováno :lol: Zítra asi dokončení kompletního sání a doladění potrubí k IC.

Takhle vypadá spodek auta před ošetřením finálním.Levá a pravá zrepasovaná náprava, nové tlumiče, brzdy, kotouče, desky,vlnovec a ,,traktt" výfukovej.Už nahozenej IC přívod, dále všechny hadice.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Idaho perfektně omotal IC roury :lol: termopáskou!!!Jmenuju ho motákem :)

Tak a zítra elektronika pokračování.
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

pekne, ale jen takova otazka, ty hadice na chlazeni prevodovky nebo ceho tam nechate jen tak viset?
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No jasně,necháme. Přivážeme na ne červený praporek. :D :D
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

libor12 píše:No jasně,necháme. Přivážeme na ne červený praporek. :D :D
takze ted si ze me budes delat prdel jo :mad: ja nevim, kdyby to bylo aspon pod nejakym plastem, nikdy nevis kde chytnes, vim ze Doky nejezdi po poli, ale preci jen.. :roll:
Obrázek
sold..SUBARU IMPREZA WRX
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Jardo samozřejmně že se to bude ješte vše fixovat a na to půjdou kde to půjde opět plasty.Ani by z nás nikoho nenapadlo to nechat jen tak viset neboj myslí se na to a bude to zafixováno i páskama i někde navíc udělaným držákem atd.To jsou jen foto před finálním zakrytím a v pracovní verzi když se věci osazujou.Myslím že si z Tebe vtípek udělal když se ptáš na věc i pro Tebe tak samozuřejmou.Po poli jezdit nebudu ale co když půjdu na houby :lol: :lol: :lol:
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

a jeste chci aby jsi sem napsal ze v sobotu s tim dojedes :twisted: :? :) :wink:
Obrázek
sold..SUBARU IMPREZA WRX
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Popravdě no asi ne, nevidím to jako reální a jako rozumné po dnešku.Když to mám říci po dnešku a potížích s elektronikou že nebyla tak jak měla být dle manuálů atd. a k tomu že nedošlo odvětrání kliky jak mělo tak to asi zabalím Jardo/myslel jsem že se tam uvidíme a přijedu na Celice vím že jsem tě do toho navrtal/ a nebudu nutit Libora a Idaha ať na poslední chvíli jezdí a ověrují naladění Vipecu na něj je zapotřebí přece jen pár dní a ne hodin.Nevím už nejsem nakloňen tomu ať někam jezdím s neověřeným a neotestovaným autem sám to znáš.Původně jsem myslel že když se auto dnes navrčí tak budiž do soboty by to šlo s maximální opatrností.....Budoucí týden asi půjdu přednášet do Rožnova pod Radhoštěm teď jsem se to dozvěděl tak bych se v sobotu cestou zpátky možná i stavil za Tebou.To bych už měl auto mít podle mně reálněji otestované a asi i v ruce.No a místo volna jsem v práci.A klukům dalším dám vědět taky kdy auto bude odevzdávané jak jsem řekl.
Odpovědět

Zpět na „Celica“