Vrzání při zatáčení.

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Jirka66
Člen Týmu

Vrzání při zatáčení.

Příspěvek od Jirka66 »

Zdravím chlapy koupil jsem si před časem Carinu ujel jsem 1500km v plné spkojenosti ale ted se občas oběví vrzaní při zatáčení do prava a nebo když z prava rovnám volant. :( Ale je to jak kdy občas to dělá 10 po sobě a pak to zase třeba 80km neudělá.. je jedno jestly stojím nebo jedu.. Jěště doplním že se jedná o Carinu rv 96 1.6 Nění to nějaká častá závada? :?: Pře Carinou jsem měl Hondu prelude a tam bylo dost častých závad tak bych vás chtěl požádat o radu jestly stím nemáte zkušenosti. :idea: Je mi jasné že nejspíš bude stačit sundat dekl pod volantem a něco promazat ale chtěl bych vědět konkrétní věc.. to že by to dělal ten kloubek u nohou se mi zdá divné. Děkuju za rady!
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

tak jestli myslis vrzani ve volantu jakoby se trely plasty a ne v naprave tak to delalo aj me a mysim ze tu o tom uz psalo dost lidi ze to dela dost casto. nijak sem neresil
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Jirka66
Člen Týmu

Příspěvek od Jirka66 »

To nejsou plasty spíš mi to příjde jako kov na kov je to 100% někde u volantu-volantová tyč nebo tak z nápravy to nejde.. je to slišet pouze ve vnitř nikoliv když někdo točí volantem a druhý poslouchá venku.. Spíš si myslím jestly drží volantovou tyč nějaký plechoví pásek nebo tak že by se to mohlo vyluzovat odtamtud. Ale hlavně mi přijde divné že to nedělá pořád ale prostě jen občas.. Nevíte někdo jestly je volantová tyč uložena v nějaké plechovém pouzdru nebo tak něco?
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

teď jde o to, jestli to je skutečně někde v autě, nebo u nápravy. Ono to z kabiny moc dobře rozlišit nejde. Ale podle toho co popisuješ, tak to může dělat servo (občas mě "vrzne" ale to je tak 1x za 500 km) a nebo něco podobnýho sem zažil u hondy civic, taky to vrzalo při zatáčení na jednu stranu, ale tam to dělal čep na řídící tyči. Stačilo jen injekční stříkačkou přes manžetku promazat. Zvenčí poslouchej odkud to jde, případně na té dané části podrž prst (měl bys to v něm taky cítit).
chuli
Člen Týmu

Příspěvek od chuli »

ahoj,je jasny ze jakykoliv zvuky drnceni apod cloveka dost za jizdy toci...tezko rict takhle od pocitace kde to je...ale pokud jak pises to dela i kdyz auto stoji,tak mas napul vyhrano.oddekluj kryty pod volantem a poslechem zkuz zjistit a pak treba WD ckem prostrikej..si myslim ze to bude spatne slicovany plast ci nejake pouzdro volantove tyce :wink:
TOYOTA CARINA 1.8 COMBI 7A-FE
CB-10 CHULI
Jirka66
Člen Týmu

Příspěvek od Jirka66 »

Chlapy díky za odpovědi,oddekloval jsem plasty okolo volantu atd promazal sem každý kloub spoj atd.. uvidím jestly se to ještě oběví.. Jen vím že je to 100% někde u volantu u nápravy to není kamarád mi točil volantem a já se plazil po motoru a tam to prostě nevrže.. No práve že mě to jaksi stresuje za jízdy když to pořád vrže.. Dnes sem jel s Prahy do Rakovníka a zpět a žádné vrzání se neoběvylo takže je to opravu narazové..Ještě bych měl jednu otázku jak sundám volant? byl bych nerad kdyby sem holku naštval a poté mi nafackoval Airbag všiml jsem si dvou hvezdičkovích šroubů z boku volantu tím se vyndá střed a uvidím matku? díky za info!
Odpovědět

Zpět na „Carina“