ABS "ábéesuje" jen tak

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

ABS "ábéesuje" jen tak

Příspěvek od 69..patrik »

Ahoj Toyoťáci, su tady opět pro jednu radu... Bezdůvodně mě abs začalo lehounce kopat do pedálu aniž by kola šly do smyku. Všiml sem si že se to stávalo v rychlosti 30-40km/h a méně, když sem zastavoval. Decentně ten pedál šimralo, ale bylo cítit a hlavně slyšet - i na zpátečku. Kola mám dofouklý na správnej tlak. Chvilku to takhle zlobilo a pak se rozsvítila kontrolka abs a přestalo fungovat - vyzkoušeno prozměnu na písku. Při jízdě zhruba první půl kilometru blbne, potom se vypne a svítí na mě kontrolka. Vzhledem k tomu že abs fungovalo přesně tak jak má a z ničeho nic tohle, přemýšlím jestli to nemůže být někde studenej kontakt, nebo vadnej snímač?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tohle bratrovi delal presne snimac nez to odeslo nadobro , nejdriv to takhle blblo kdy se mu zachtelo a ted uz to nejde vubec
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

a safra, to abych si připravil pěknej balík jestli to chcu mít v pohodě :? a to byl jen snímač, nebo mu odešlo potom celý abs?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

snimac - takze mu porad sviti kontrolka , ale uz to neblbne , ABS nefunguje
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

V první řadě bych zkusil kontakty na kostkách u všech čidel.Pokud to nepomůže zajeď na diagostiku a to ukáže ,které čidlo je v p....
Zatím jsem slyšel,že odašla čidla.Mě se to projevovalo podobně a bylo to čidlo v PP kole.
J.
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

tak zítra si s tím asi trošku pohraju, vyzkouším kontakty a pak se uvidí. Kolik chcou za diagnostiku Toyoty? Aspoň orientačně, ale aby mě to taky k něčemu bylo :) nejlepší zážitky měl otec, když s carinou e byl tuším v Hukru, v Brně, dělat prohlídku s výměnou oleje a borci stáli pod autem a nevěděli ani kterej šroub je na jeho vypuštění :lol: A většinou slýchám že na diagnostice řeknou že nic nenašli, že je to v pořádku...
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

myslí,že jsem platil CK asin 500kč.
V hukru jsem je nedávno poslal do p...,protože mě řekli běžte si to raději objednat ke konkurenci.
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

tak sem dneska ležel pod autem a hrál si s lambda sondou, která se furt povoluje a pak tam zvoní jak sviňa... očistil sem dosedací plochy a znova pořádně dotáhl, tak snad... ťuk ťuk na dřevo :) při té příležitosti sem se teda díval i na přední snímače abs a oba jsou jiný - pravej má tu magnetickou snímací špičku hranatou ve tvatu úzkýho obdélníčku a levej snímač je kulatej. Tak su z toho jelen a přemejšlím kterej je originál a kterej už byl měněnej, nevíte náhodou jak vypadají origo snímače? ten levej je celej plastovej a je to tuším BOSCH a ten pravej je jakoby zasazenej v kovovým rámečku, přes kterej je ten snímač přišroubovanej.
AwD
Člen Týmu

Příspěvek od AwD »

Mysim že Bosh origo nebude. Já mám u corolly vzadu čidla s kovovým rámečkem a v předu sou plastový a co sem mel venku, tak byly konce kulatý. Ja si dočasně deaktivoval čidlo ABS vytažením rele (corolla - motorový prostor u pravého světla). Diagnostika určila, ktere kolo to je. Já měl bohužel čidlo v pořádku, ale byl prasklý ten ozubený kroužek na který miří čidlo u zadního kola na homokloubu (mam 4wd) a nemohl sem ho sehnat v celým Brně a musím uznat, ze ho v toyotackým programku neměly nakreslen (zajímalo by mě, jak by to řešili v origo servisu ,,experti,,). Páč sem restaurátor :) tak sem kroužek zrestauroval epoxidovým lepidlem a zatim to 10000km drži a ABS funguje. Hodně štestí a ať je to jen čidlo.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

POdle mě jsou dva druhy.Pokud je Carina jěště z Japonska měla by tam být čidla Denso.Cena okolo 5000kč.Pokud to je anglán bude tam Bosch-to je o něco levnější.
J.
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

nene, carina je už UK verze, je to 96 rok. No zkusím to najít podle katalogu, ale myslím si že origo bude ten BOSCH, ten vypadal hůř :lol:
Odpovědět

Zpět na „Carina“