ABS "ábéesuje" jen tak
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
ABS "ábéesuje" jen tak
Ahoj Toyoťáci, su tady opět pro jednu radu... Bezdůvodně mě abs začalo lehounce kopat do pedálu aniž by kola šly do smyku. Všiml sem si že se to stávalo v rychlosti 30-40km/h a méně, když sem zastavoval. Decentně ten pedál šimralo, ale bylo cítit a hlavně slyšet - i na zpátečku. Kola mám dofouklý na správnej tlak. Chvilku to takhle zlobilo a pak se rozsvítila kontrolka abs a přestalo fungovat - vyzkoušeno prozměnu na písku. Při jízdě zhruba první půl kilometru blbne, potom se vypne a svítí na mě kontrolka. Vzhledem k tomu že abs fungovalo přesně tak jak má a z ničeho nic tohle, přemýšlím jestli to nemůže být někde studenej kontakt, nebo vadnej snímač?
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
tak zítra si s tím asi trošku pohraju, vyzkouším kontakty a pak se uvidí. Kolik chcou za diagnostiku Toyoty? Aspoň orientačně, ale aby mě to taky k něčemu bylo
nejlepší zážitky měl otec, když s carinou e byl tuším v Hukru, v Brně, dělat prohlídku s výměnou oleje a borci stáli pod autem a nevěděli ani kterej šroub je na jeho vypuštění
A většinou slýchám že na diagnostice řeknou že nic nenašli, že je to v pořádku...

- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
tak sem dneska ležel pod autem a hrál si s lambda sondou, která se furt povoluje a pak tam zvoní jak sviňa... očistil sem dosedací plochy a znova pořádně dotáhl, tak snad... ťuk ťuk na dřevo
při té příležitosti sem se teda díval i na přední snímače abs a oba jsou jiný - pravej má tu magnetickou snímací špičku hranatou ve tvatu úzkýho obdélníčku a levej snímač je kulatej. Tak su z toho jelen a přemejšlím kterej je originál a kterej už byl měněnej, nevíte náhodou jak vypadají origo snímače? ten levej je celej plastovej a je to tuším BOSCH a ten pravej je jakoby zasazenej v kovovým rámečku, přes kterej je ten snímač přišroubovanej.

Mysim že Bosh origo nebude. Já mám u corolly vzadu čidla s kovovým rámečkem a v předu sou plastový a co sem mel venku, tak byly konce kulatý. Ja si dočasně deaktivoval čidlo ABS vytažením rele (corolla - motorový prostor u pravého světla). Diagnostika určila, ktere kolo to je. Já měl bohužel čidlo v pořádku, ale byl prasklý ten ozubený kroužek na který miří čidlo u zadního kola na homokloubu (mam 4wd) a nemohl sem ho sehnat v celým Brně a musím uznat, ze ho v toyotackým programku neměly nakreslen (zajímalo by mě, jak by to řešili v origo servisu ,,experti,,). Páč sem restaurátor
tak sem kroužek zrestauroval epoxidovým lepidlem a zatim to 10000km drži a ABS funguje. Hodně štestí a ať je to jen čidlo.

- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele: