No,baterka by mala byť potom OK-ak je zelená.Ale odporúčaju pri 2-3ročnej baterke sem-tam(aspoň raz ročne) hodiť na nabíjačku na "oživenie" hlavne pred zimou. Tým nechcem tvrdiť,že je baterka zlá . Je to bežná prevencia,aby baterka bola stále v dobrej kondícii .
Ako som už aj písal,vela záleží na tom,či jazdíš viac v meste alebo mimo mesta.Hlavne teraz-keď sa svieti non-stop...
Do paroma..ale ak ti to robí viac-menej pri vlhkom počasí,tak by mali vedieť v servise,čo má a kedy na čo vplyv na jazdu a správanie sa auta v rôznych podmienkach.
Že by prepaliť soft ??-ale možno už blúznim.
Ja by som ešte vyskúšal jednu vec.Odpojiť baterku na noc-alebo na pár hodín.Potom ju zapojiť,nastartovať,nechať ju tak zo 3-5 min na mieste vrčať-nech sa všetko "ponapráva",nechytať sa ničoho a ani pedálov.Proste nastartuj a vystup(poprípade tam tíško seď a sleduj reakcie).Potom hneď po tých 5 min. vyraz na cesty - pomaly ho "naučiť" jazdiť .Podraďovať,preradovať-po meste a aj mimo mesta,vytočiť ho na otáčky(nie zasa extrem!!) a nesnažiť sa ani pod tých 2500 ot.ísť.Len trochu sportovejšiu jazdu od neho "vyžaduj" Na niektorých autách-nemyslím japonca,ale napr.pri forde (starších-cca r.2003) - to podobne blblo niekomu,tak toto urobil a pomohlo to.Ako keby si vyresetoval PC.Ale aj to som počul,že vraj na tie novšie autá to nemá žiadny vplyv. Neviem však,či sa ti nezablokuje rádio a musíš mať potom k tomu "kod",ktorým ho odblokuješ(ale to asi vieš).Ak sa ti nelenivie,vyskúšaj-nič za to nedáš