Vlhko v kufru

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Point
Navigátor

Vlhko v kufru

Příspěvek od Point »

Cau mam problem s vlhkem v kufru na miste rezervy. Uz sem si koupil i novy ty gumicky vymazal gumoasfaltem zevmikr i zvenci ale kdyz poradne zaprsi je tam trosku mala louzicka. Nevite co s tim ??
Toyota Carina 1.6 16v 85 kw
Volvo V40 1.8 16v 85kw
Subaru Impresa 2.0 T 160kw
Waclav
Člen Týmu

Příspěvek od Waclav »

Mam liftback (96) a mam ten samy problem. Zatim sem to nezkoumal, ale vodu tam mam po kazdem desti a sosbne na prvni pohled nevim kudy tam natece.. Takze se pridavam s prosbou..
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Skúste mrknúť tesnenie okolo nalievacieho hrdla nádrže. Niesom si celkom istý, ale mám taký pocit, že mi to tieklo tadiaľ. Bohužiaľ Carinu som nemal dlho, tak si to už moc nepamätám.
Asi bude najjednoduchšie otvoriť kufor, hadicou na zatvorené dvierka nádrže liať vodu a mrknúť, či je to ono.
Držte si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Dann
Člen Týmu

Příspěvek od Dann »

A máte tam tu vodu po jízdě nebo i když Karča na dešti jen stojí?Jde mi o to,jestli se tam dostává horem nebo spodem.Já měl vždycky po jízdě mokrou podlahu vzadu za řidičem a když jsem zespoda nastříkal tu gumovou záslepku v podlaze bitumenovým sprejem na podvozky bylo po problému.Taky jsem zažil pár kapek od vody zkondenzované na disku rezervy steklé dolů,ale to vzniká většinou jen když se přes noc víc ochladí a je vlhko (hlavně na jaře a na podzim).To má ale asi kde kdo,jen o tom neví,protože to momentálně nesleduje jako vy.Pak už jedině kýbl s vodou,případně tlaková voda zaspodu.To přece musí jít vystopovat.
Carina E '93 4A-FE liftback
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Taky jsem mněl trochu vody v kufru.Nemám sice Carinu,ale bude to udělaný podobně.Zadní světla mají Toyoty nalepeny na silikonu,přišroubovány a právě ten silikon byl důvod mého zatíkání.
Bohužel momentálně nějak nejdou vkládat fotky,takže dodám foto časem.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Furt mi nejdou vkládat fotky......jak to?To nefunguje všem nebo jenom mně?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jestli máš šíbr tak hadice od šíbru vede krz kufr do zadního nárazníku - alespoň u corolly jo...
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Point
Navigátor

Příspěvek od Point »

Tak s tim svetlem to je pravda koukal jsem na to hned po desti a opravdu (ne ze by to taklo proudem) ale slo to z praveho zadniho svetla. Cele jsem to podmazal silikonem takze uz to od svetla netece ale vlhko je tam porad i kdyz auto stoji nebo jede. Fakt uz nevim cim to je a lejt si do kufru vodu abych to zjistil se mi zatim jeste nechce.
Volvo V40 1.8 16v 85kw
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Point píše:Tak s tim svetlem to je pravda koukal jsem na to hned po desti a opravdu (ne ze by to taklo proudem) ale slo to z praveho zadniho svetla. Cele jsem to podmazal silikonem takze uz to od svetla netece ale vlhko je tam porad i kdyz auto stoji nebo jede. Fakt uz nevim cim to je a lejt si do kufru vodu abych to zjistil se mi zatim jeste nechce.

To víš,že je to pravda.Toyoty trpí na zatíkání do kufru pod světly.Čeká to fakt každýho.Dříve či později. :wink:
Mimochodem-jestli tam máš furt vlhko,tak to může způsobovat to,že jezdíš jako ho..do a pasažéři vzadu si ucvrkávají :mrgreen: Co?
Point
Navigátor

Příspěvek od Point »

No taky zajimava teorie i to je mozny. Ale uz vim odkud tam tace me. Je to z tech odvetravacich dir ven z auta co sou pod tapecirungem po stranach nebo sou videt kdyz se sunda naraznik (jsou tam takovy gumovi zaclonky a ty byli poniceny. Takze uz je zatim sucho
Volvo V40 1.8 16v 85kw
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Chybí tam už jemom rybičky!!!!
Lukáš Podlaha
Člen Týmu

voda

Příspěvek od Lukáš Podlaha »

Tak ten samej problém jsem měl taky. Pořád jsem myslel že je to hadice od šíbru, ale nebyla to pravda. Teklo to tam falešným průduchem vzduchu. Vyřešil jsem to silnou plastovou folií a silikonem. Od té doby je po problému.
Toyota CARINA 96 - 1.6 - 73 KW
Odpovědět

Zpět na „Carina“