Denní svícení
Denní svícení
Přidávám info o dodatečné montáži od Toyoty, kdy se světla automaticky rozsvítí po nastartování. Cena v našem servisu je 2 300,- a montáž cca. půl hodky nebo tak nějak. Nevím přesně, co domontovávají, ale vzhledem k tomu, že to je u blbýho policajta za bod a 1 000,- Kč, tak se to jako investice asi vyplatí.
Denní svícení
Tak je namontováno, cena, jak jsem psal výše. Světla se rozsvítí po nastartování včetně palubky, ovladačů topení, rádia atd. Systém je vypínatelný, to je příjemné zjištění, když budu cestovat někam, kde není denní svícení povinné.
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Denní svícení
Tak když je to vypinatelné, tak to by jsi zvládnul i otočením na pačce "SVĚTLA" tak trochu vyhozených 2300,- nemyslíš?..hasicm píše:Tak je namontováno, cena, jak jsem psal výše. Světla se rozsvítí po nastartování včetně palubky, ovladačů topení, rádia atd. Systém je vypínatelný, to je příjemné zjištění, když budu cestovat někam, kde není denní svícení povinné.

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
No, já to nezapomínal vypínat, zapomínal jsem to zapínatArnieGT píše:Tak když je to vypinatelné, tak to by jsi zvládnul i otočením na pačce "SVĚTLA" tak trochu vyhozených 2300,- nemyslíš?..hasicm píše:Tak je namontováno, cena, jak jsem psal výše. Světla se rozsvítí po nastartování včetně palubky, ovladačů topení, rádia atd. Systém je vypínatelný, to je příjemné zjištění, když budu cestovat někam, kde není denní svícení povinné.![]()
![]()

Tak to račej ani nechcem pretože ak sa rozsvieti aj celá palubka tak to je dosť naprd. Ja by som potreboval aby sa mi rozsvietili iba stretávacie svetlá a budíky svietili na plný výkon ako keby boli stretávačky zhasnuté lebo cez deň na ne veľmi zle vidím. Môj kamarát to tak má na Mazde 2.hasicm píše:Tak je namontováno, cena, jak jsem psal výše. Světla se rozsvítí po nastartování včetně palubky, ovladačů topení, rádia atd. Systém je vypínatelný, to je příjemné zjištění, když budu cestovat někam, kde není denní svícení povinné.
1.4 D-4D Sol r.v.2007
Podsvícení budíků palubních přístrojů je nastavitelné. Můžeš si jas nastavit podle potřeby, i když ti svítí světla.kakaf píše:Tak to račej ani nechcem pretože ak sa rozsvieti aj celá palubka tak to je dosť naprd. Ja by som potreboval aby sa mi rozsvietili iba stretávacie svetlá a budíky svietili na plný výkon ako keby boli stretávačky zhasnuté lebo cez deň na ne veľmi zle vidím. Môj kamarát to tak má na Mazde 2.hasicm píše:Tak je namontováno, cena, jak jsem psal výše. Světla se rozsvítí po nastartování včetně palubky, ovladačů topení, rádia atd. Systém je vypínatelný, to je příjemné zjištění, když budu cestovat někam, kde není denní svícení povinné.
To už je potom úplné naprd. Veď vieš si to predstaviť že by som pri každej jazde cez deň mal upravovať intenzitu podsvietenia na vyššiu a pri nočnej jazde zase naopak? Myslím že aj ten kolíček by to po pár rokoch vzdal. To nie. Ja chcem aby sa mi cez deň rozsvietili iba stretávacie a v noci si palubku dodatočne rozsvietim klasickým spôsobom na rozsvietenie svetiel. Asi skočím do Mazdy zistiť čo tam stojí ten modul a namontovať by som si ho nechal v Toyote teda ak by to šlo.hasicm píše:Podsvícení budíků palubních přístrojů je nastavitelné. Můžeš si jas nastavit podle potřeby, i když ti svítí světla.kakaf píše:Tak to račej ani nechcem pretože ak sa rozsvieti aj celá palubka tak to je dosť naprd. Ja by som potreboval aby sa mi rozsvietili iba stretávacie svetlá a budíky svietili na plný výkon ako keby boli stretávačky zhasnuté lebo cez deň na ne veľmi zle vidím. Môj kamarát to tak má na Mazde 2.hasicm píše:Tak je namontováno, cena, jak jsem psal výše. Světla se rozsvítí po nastartování včetně palubky, ovladačů topení, rádia atd. Systém je vypínatelný, to je příjemné zjištění, když budu cestovat někam, kde není denní svícení povinné.
1.4 D-4D Sol r.v.2007
Napadlo me, zapojit mlhovky jako deni svetla. uz jsem to videl na oktavce a vypada to dobre. Zkousim jezdit jen na mlhovky, treba reakce chodcu je daleko lepsi protoze kdyz na ne bliknu ze je poustim tak dalkovy videj daleko lepe a rychleji zareagujou. tak jsem myslel udelat vypinac na mlhovky aby svitili bez parkovacek a kdyz se zapnou svetla tak mhovky pres rozpinaci kontak zhasnou. Pak by se dali normalne zapnou vypinacem na pacce. Policajti by asi poznali prd, kdyz by se jim rekli ze jsou to svetla na deni sviceni. Oni zase vsechny auta neznaj. mam to vymysleny a uz i pripraveny na zapojeni. stacil by na to vypinac a rozpinaci rele 12V.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
lol to si delas srandu ne?
Policajti to poznaji na prvni pohled...je zakazane mit svetla na denni sviceni umistene v jine vysce nez svetla potkavaci...
Je to ta nejvetsi blbost co muzes udelat, ptz kdyz jede 10 aut v kolone vsechny sviti a jeden ocas ma zapnute mlhovky, ktere sviti v jine hladine(vysce), tak se to auto jevi jako neosvetlene a lehce nabouratelne...
BTW zajimalo by mne proc lidi premysleji nad tema blbostma...v cem je vyhoda svitit mlhovkama oproti potkavackam..aby se Ti lepe blikalo na chodce?
Policajti to poznaji na prvni pohled...je zakazane mit svetla na denni sviceni umistene v jine vysce nez svetla potkavaci...
Je to ta nejvetsi blbost co muzes udelat, ptz kdyz jede 10 aut v kolone vsechny sviti a jeden ocas ma zapnute mlhovky, ktere sviti v jine hladine(vysce), tak se to auto jevi jako neosvetlene a lehce nabouratelne...
BTW zajimalo by mne proc lidi premysleji nad tema blbostma...v cem je vyhoda svitit mlhovkama oproti potkavackam..aby se Ti lepe blikalo na chodce?

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

a nekdy auta maji 2 vlakna v zarovce. 5W jako parkovacky a 21W jako denni sviceni. A pokud jde o umisteni dennich svetel,tak je blbost, ze musi byt ve stejne vysce jako potkavaci! jejich umisteni je 25-150cm nad vozovkou. Kdyz mas kvalitni denni svetla,tak je to lepe videt nez potkavacky. A ze svitis jen mlhovkama to poznaji a radi to trestaji, je to zakazany. A berou to jako nesviceni.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Mno ale chapej, kdyz se divas na auta, ktere maji svetla ve vysce 1m a najednou ho ma nekdo ve vysce 25cm, tak to proste prehlidnes...a pokud je treba zatazeno, nebo sero a je to sede auto...tak zacnou o sebe triskat plechy, tomu ver 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

pokud je sero ci zatazeno, tak ja osobne rozsvitim klasicky potkavaci! Ja budu ted na Avensise montovat denni svetla /z predesleho auta jsem si zvyknul/ a musim to dat dolu do narazniku, nikam jinam to nedam. A stale budu vyhlasku splnovat. A kvalitni LED svetla jsou lepe videt nez halogeny.
Takhle jsem je mel umistene na predeslem aute : http://img199.imageshack.us/img199/1903/dennisvetla.jpg
Takhle jsem je mel umistene na predeslem aute : http://img199.imageshack.us/img199/1903/dennisvetla.jpg
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Svitit mlhovkama jako v mem pripade si pomuzete pokud mate mrkacku, jinak je vam to na 2 veci , mlhovky mi smeruji do zeme aby neoslnovaly, stejne jsou hodne nizko , svitim s nima jen na dalnici a silnicich kde vim ze si to muzu dovolit ( kde nejsou floydi a kde jsem videt )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"