Startování YARISE

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Toyota oficialne zacala doporucovat urciteho vyrobce, protoze je s nim dohodnuta - za vsim jsou jen penize. Vstriky jsou soucastka, ktera je u benzinu prakticky bezporuchova. Usazeniny na ventilech se stejne udelaji a nejaky pripravek do benzinu na to ma vliv skutecne minimalni. Ano k podpaleni ventilu muze dojit, ale to uz se bavime o najezdu daleko pres 200 tKm.
Jinak pripadnou vodu v benzinu motor v pohode stravi - pokud teda nenalejete celej pullitr primo do motoru.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

mrazik píše:Nic proti, ale do auta na benzin patri benzin, nic dalsiho. Stejne jako do motoru patri olej a nic jineho. Mel jsem uz spoustu aut a u zadneho se nestalo, ze by byl problem s krystalkama ledu v zime. Je to jen tahani penez z lidi za nesmysle.
Tak to buď rád!!!! Ja s tým mam skusenosti a je to fakt nepríjemné,ak ti neide nastartovať ráno a musíš čakať na slniečko ako taký debil,pokial sa ti ako-tak rozpustia tie spomínané kristaliky v systéme a bohužial nie je to žiadna závada-je to bežná vec...jazdím sice len 20 rokov ale hoci čo som už za ten čas zažil-hlavne vela "kvalitného "benzinu" . Do auta Velbfobin som bežne pred zimou potom ako preventivne lial a odvtedy som mal pokoj.Teraz su ale na trhu už aj iné značky a možno kvalitnejšie,ktoré tomu motoru až tak neškodia ako velfobin.A možno su to práve tie,ktoré sa tu spomínajú (to ale nemam vyskúšané zatial-ale príde aj ktomu)
Ale nech si každý urobí o tom svoj názor- ja naozaj nechcem tvoje slová vyvrátiť,len ti chcem povedať,že si "šťastný" človek,ak si sa s tým ešte nestretol :wink:
JA HOVORIM ZA SEBA-a OPISUJEM LEN MOJE SKUSENOSTI-nemám ani najmenší dôvod niekoho presviedčať-alebo neajbože robiť reklamu na nejakú značku-čo mám z toho...ver mi :wink:

A nesmieme zabudnuť aj na "poctivé"čerpačky,ktoré ti ponuknu benzin zmiešané s vodou..To si tiež nepočul.že??? A čo sa týka vôbec kvality benzinu na dnešnom trhu-veď popozeraj nejaké stránky na internete-tam sa nevenuju tomu,aby si niečo nalial do nádrže.Su to len statistiky,na čo a kedy prišla inspekcia pri kontrole niektorých -benziniek "velkého mena"(nemyslím teraz na to nalievanie vody do nádrží) Keďže JET čerpačka už nie je,možem kludne povedať,že kamoš tam pracoval a to by si sa divil,čo všetko robili na čerpačke zamestnanci)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jen na okraj: povinný obsah biolihu v palivech problém s vodou vyřeší, krystalky se už tvořit nebudou (líh rozpouští polárně i nepolárně) :D - bohužel nahrává to nepoctivcum co ředí benzín vodou schválně.. :twisted:

btw2: pravda je nájezd 200tis.km a více se asi netýká zrovna yarisů, ale spíš bývalých služebních vozidel, které po třech letech 300tis.km najeto mohou mít lehce - že na tachometru je při prodeji jiná cifra není důvod proč u těchto aut výše uvedené přípravky zavrhnout!! 8)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

muco otazka je, jestli za nemoznost nastartovat auto mohla voda v benzinu. Pokud ale nekdo tankuje v JZD tak tam se nemuze divit problemum.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ano..máš pravdu....
Ale u mňa takáto "rozprávka" do uvahy nepripadá :roll: :roll:
Ale pozri sa-ja tu nikomu nebudem rozdávať rozumy-a ani to nemám v umysle,len som sa chcel podeliť o moje skusenosti (vlastne nie len o moje..)
Už to nechám na vás,ako sa na to budete pozerať...
Takže ja som sa už poučil (bohužial aj na sebe) 8) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Flasticka aplikovana cistic palivovej sustavy TOYOTA je dnu...
budem hlasit postrehy...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No čo mio...??? Aké su prvé dojmy po naliatí toho prípravku???
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Dnes som natankoval znova plnu nadrz potom co som nalial flasticku elanu.
No neviem to posudit objektivne,lebo stalo sa mi asi 2 za ten cas cca 10dni,co som pocitil zakolisanie otacok pri volnobehu. je pravada ze predtym to bolo dost castejsie.Tak sa mi zda ze to ma asi nejaky ucinok,lebo predtym sa mi to stavalo opakovane za sebou, v kolkone ked som stal tak vkuse mi to chcelo zdochnut a potom to ozilo a tak to kolisalo pri posuvani...teraz to bolo pri tych istych jazdnych podmienkach a max 2x a nie v ten isty den mi otacky zakolisali...myslim si ze pri dalsom aplikovani po 15000km to bude len lepsie....
budem to sledovat dalej...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Výborne-(klop.klop)
Ono to nejakú dobu trvá,pokial sa "rozpustí"ten prípadný pripečený sajrajt a prečistí sa celý systém-ktorý sa má...
Skús ale viac jazdiť trochu v otáčkach-nech pri tom ten motor "žije" ,aby sa to celé "prepláchlo" a spálil sa ten prípadný bordel čo tam môže byť (väčšinou pri nekvalitných benzinoch).
:P
Takže len sleduj 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

a samozrejme zmenit benzinku
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

tomko píše:a samozrejme zmenit benzinku
kde odporucas tankovat.teraz som zobral Shell 95
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja xodievam tam kde som nemal s x autami ziaden problem, v metre
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To je ťažko povedať,kde máš ísť-hlavne ak nie sme z jedného mesta.V Košicoch môže byť najlepší benzin napr. na OMV,ale v Žiline naopak-môže byť najhorší.
Ja som pravidelne chodieval na ESSO (v B.B.) ,no odkedy to má Agip,chodievam radšej na OMV(aj keď ma minule nasr.-ale nie kvôli kvalite benzinu).Doteraz bolo všetko OK
:)

Ale teraz premýšľam,či by si mal zmeniť benzinku..-ak by si totiž zmenil benzinku,tak nezistíš,či ti robí problém benzin,alebo je ten prípravok na hov...
Ja by som zmenil benzinku len vtedy,ak by to robilo stále problémy aj po naliatí do auta ten čistič..
To by mohol byť ako druhý "ťah" po tom,ako by som zistil,že ten prípravok nepomohol.
Lebo-čo ak pôjdeš na benzinku,kde maju nekvalitný benzin? Potom ako zistíš,čím to je, že ti robí zlosť systém?? :? :?
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

ja chodievam v KE na agipku,byvale esso na popradskej,tankujem tam roky za cias essa,aj teraz a spokojne... videl som dokonca papiere z kontroly na percento vody atd atd a secko maju v norme... 8)
aczasa
Věčnej rejpal

hmm.

Příspěvek od aczasa »

Kuňa jak se ředí benzín vodou? :-/ Z tohohle jsem fakt smutný. Kdyby alespoň benzín ředěný technickým benzínem, hexanem, ředidlem..... :-/ Ale kuňa tej vody se do litru BA95 vejde asi 15procent a stále je to jen litr paliva, tak jak by to pomohlo? :-///
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“