Letní pneu
Letní pneu
Zima pomalu končí a tak musím koupit letní pneu.Jezdím každý den do práce .Měsíčně najedu 1000 km.Prosím poradte pneu s kterými máte nejlepší zkušenosti.Yarise jsem kupoval před 2 lety s pneu Continental,ale nevím jestli jsou původní.Měl najeto 60000 km.Díky.
-
- Člen Týmu
pneu YOKOHAMA
vlastním Yaris 1,3 Terra Cool 2006 s původními letními pneu YOKOHAMA,
nájezd cca 6 000 - 7000 km za "letní" sezonu,tuto značku nedoporučuji -
hodně se sjíždějí, na mokru plavou , vzorek na dezénu je "nevýrazný".
Máme v rodině Yaris 1,0 2004 a už pátou ( i když poslední ) sezonu pojede na původních letních Good Yearech.Ten vzorek na GY vypadá i po pěti sezonách lépe než na Yokomahách.Zdůrazňuji, že styl jízdy odpovídá plus, mínus běžnému standardu ( žádné rallye, žádná brzda plyn ).Průměrná spotřeba u 1,0 se pohybuje v létě cca 5,2 - 5,3, v zimě 5,6 - 5,8.U 1,3 v létě 5,4 - 5,5, v zimě 5,8 - 6,0.
nájezd cca 6 000 - 7000 km za "letní" sezonu,tuto značku nedoporučuji -
hodně se sjíždějí, na mokru plavou , vzorek na dezénu je "nevýrazný".
Máme v rodině Yaris 1,0 2004 a už pátou ( i když poslední ) sezonu pojede na původních letních Good Yearech.Ten vzorek na GY vypadá i po pěti sezonách lépe než na Yokomahách.Zdůrazňuji, že styl jízdy odpovídá plus, mínus běžnému standardu ( žádné rallye, žádná brzda plyn ).Průměrná spotřeba u 1,0 se pohybuje v létě cca 5,2 - 5,3, v zimě 5,6 - 5,8.U 1,3 v létě 5,4 - 5,5, v zimě 5,8 - 6,0.
Yokohama
Taky má manželka na Yariskovi Yokohama Decibel nějakých 195/65/R15 a jsou to gumy na pikačua... :-/ Nedrží, nejedou, na mokru slabota.
Jen bohužel nájezdy má Zuzka s Yarisem cca 15 000 km ročně, takže ještě tam holt chvíli zůstanou. :-/
Na zimu dostala Contiky a ty jsou naprosto supr.

Na zimu dostala Contiky a ty jsou naprosto supr.

Back in Czech.
na micheliny IMHO pozor!!
jak starnou, tak tvrdnou a přestávají ubývat na vzorku, ovšem za mokra potom pěkně kloužou... už jsem to někde psal, jak jsem s yarisem za deště na asfaltu nechtěně vykroužil otočku 
pokud se michelinka ojede třeba během 1-2 let od výroby, tak i když je uplně hladká, tak vlastnosti má nesrovnatelně lepší (kromě hluboké vody samozřejmě) než michelinka třeba čtyřletá se vzorkem

pokud se michelinka ojede třeba během 1-2 let od výroby, tak i když je uplně hladká, tak vlastnosti má nesrovnatelně lepší (kromě hluboké vody samozřejmě) než michelinka třeba čtyřletá se vzorkem
Tím asi netrpí jen MICHELINY.Mám 6 let na autě GOODYEARY.65tis najeto a pořád nejsem na těch kontrolních špalících.Loni mi na mokru pěkně ustřelily,jel jsem jak na ledu.Letos už koupím nové gumy.josuk píše:na micheliny IMHO pozor!!jak starnou, tak tvrdnou a přestávají ubývat na vzorku, ovšem za mokra potom pěkně kloužou... už jsem to někde psal, jak jsem s yarisem za deště na asfaltu nechtěně vykroužil otočku
![]()