Carina 1995 16v z bazaru za 60000,-

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
pokladnik
Člen Týmu

Carina 1995 16v z bazaru za 60000,-

Příspěvek od pokladnik »

Koupil jsem Carinu z bazaru a autum moc nerozumim.
Prosím mohl by me nekdo poradit kolik me priblizne bude stát Celkova kontrola stavu vozidla a vymeny oleju popř. filtru apod?
Auto servisni knizku nemá :-((
Jde mi hlavne o to:

1. aby me v Toyota servisu nenatáhli a nechci vymenovat nejaky blbosti ale jen dulezity veci
2. ktery veci si muzu nechat udelat v neznackovem bazaru aby to bylo levnejsi a zaroven mi to nejak nezprasili?
3. Auto trochu hází-drnká při ryclosti 30-50 km/hod , pak se to neprojevuje. Při záběru se to taky uklidni-nejvíc to hází na volnobeh.

Díky za kazdou dobrou radu
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Myslim že kontrola neni dobrej nápad - vyhozený prachy.Pro jistotu bych nechal vyměnit rozvoďák a jezdil a jezdil a jezdil :lol: .Když něco bude špatný tak to poznáš sám.Ten rozvoďák ti udělaj v každý druhý autodílně.
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Milan píše:Myslim že kontrola neni dobrej nápad - vyhozený prachy.Pro jistotu bych nechal vyměnit rozvoďák a jezdil a jezdil a jezdil :lol: .Když něco bude špatný tak to poznáš sám.Ten rozvoďák ti udělaj v každý druhý autodílně.
nie su to vyhodene prachy. vies na com jazdis, co mozes cakat, co musis vymenit, a hlavne sa vyhnes prekvapeniam, ako napr. ze v alpach zistis ze mas zodrate brzdove platnicky.
ked povies servisu, ze mas take a take auto, a chces ho skontrolovat a povies co by si chcel skontrolovat, oni ti povedia cca cenu a bude. viac ako 1000-2000 korun by to nemalo byt. co sa tyka vymeny oleja, to zvladne kazdy servis, ale odporucam ti priniest si vlastny olej aj filter a pozerat sa, ci ho aj naozaj vymenia.
ND by som nekupoval v toyote, pokial nebude cena aspon priblizna s dielmi Nipparts, JapanParts (kuk na www.automatejcek.cz, www.mjauto.cz)
pozri si toto forum, obcas tu ludia pochvalia aj varuju pred servismi, ak nevies do ktoreho servisu ist.

co sa tyka rozvodoveho remenu, u oboch nasich Coroll (rv1991) sme ich menili v stredisku praktickej vyucby na automobilovom ucilisti, material som kupil u Matejceka. tie motory su celkom jednoduche, takze sa to da v klude vymenit aj doma na dvore, ale pri novsich motorov by som sa bal. ako je to v tvojom pripade, neviem.

ako presne sa prejavuje to drnkanie-hadzanie? trasie sa ti iba volant, alebo cele auto?

drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
pokladnik
Člen Týmu

hazení

Příspěvek od pokladnik »

díky za odkazy ! To házení se projevuje v celem aute, neni to nic hrozneho ale je to citit. Pripada me to jako od kola. Kdyz necham volne polozenou ruku na kolene tak mi hazí frekvenci cca 5x za sec.

Mimochodem, kde bych nasel nejaky manual na tu carinu? Chci vedet co a kdy by se melo menit, jaky olej atp.

Mimochodem to auto ma trochu prorezly lamely na chladici , takze se na nekterych mistech vysypaly. Vadi to necemu? Chladic asi netece.

Díky
CARINA 1995 , 1,6V 85kw, 4AV
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

zdravím,
vysypaný chladič a házení při tak malé rychlosti podle mně značí ne zrovna dobrou údržbu, možná levnou opravu po nehodě a nechal bych první prohlídku na někom, kdo ví kam se má na toyotě podívat.
Ten chladič může být příčinou přehřívání motoru.
V rozvodech je na vačce dělené kolo, které je potřeba při výměně řemene zajistit aby se obě jeho části vzájemně nepootočily. Jinak jsou rozvody celkem jednoduchá věc.
Důležité výměny by měly být v inervalech:
olej v motoru - 10W/40 po 15.000 km
olej v převodovce(manuální) - 75W/90 syntetika po 30.000 km
svíčky(ne platinky) - po 30.000 km
rozvodový řemen - po 100.000 km
vzduchový filtr - po 45.000 km
palivový filtr - po 45.000 km
brzdová kapalina - po 30.000 km
chladící kapalina - po 60.000 km

olej v motoru je celkem dobrý vědět, jaký se tam lil doteď
Honza
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza »

Taky jsem koupil Carinu E 1,6 za 60tis říkal jsem si super koupě ale za pul roku jsem do ní nacpal 15tis aby byla v cajku.Sice nic vážnýho ji nebylo.Jen chyběl termostat,špatnej knok senzor,výměnil jsem všechny řemeny naplně,pal.filtr,nasledně mi vylito těsněni pod hlavou.Zjistil jsem že vni nebyla rezerva až když jsem píchnul.Taky mě odešel ventilator topení.a regulace otaček ventilatoru topení.Ted už je v kupě a řek bych v pohodě.Na jaře ale jde o dum dál.1,6 je slabá.Motor doporučuji seřidit ve znač.servisu.Seřizovali mě ho jinde když dělali těsnění pod hlavou a stalo to za prd.Ted mam znameho přimo z TOYOTY a ten mi to vše děla doma.Moc šikovnej chlapek.Tod asi vše.Jinak spokojenost.
pokladnik
Člen Týmu

Příspěvek od pokladnik »

NO ja sem na to zatim ani nekouk , ani sem se nedival do kufru :-)))). Me ten motor docela vyhovuje-je to moje první auto. Nekde jsem tu cetl ze motor nema rad nizke otacky, v kolika jezdis ty? Zatim jsem moc spokojenej ale pristi rok musim na STK tak nevi co do toho budu muset vrazit. Taky se mi zda ze to auto trochu "lita" a moc nesedi v zatackach ale asi je to jenom muj zacatecnickej dojem. Co kupujes misto te 1,6ky ?
CARINA 1995 , 1,6V 85kw, 4AV
Honza
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza »

Řadim tak kolem 3tis.ot.Po městě většinou nechavám čtyřku malo kdy tam dá za pět.motor je na 1,6 dobrej když jezdíš tak ve dvou a pes ale pokud jedeš ve čtyřech a jsou kopce musiš ji už točit aby jela a to mě vadí jinak jsem spokojenej.Spotřeba ve městě do 8L a na dálku ve třech a pes 7,4L to je moje zkušenost po dálnici těch 150 a mimo do 120.Budu kupovat Subaru Legacy 2,0i r.v99 z CH tak uvidím.Jo taky jsem si myslel že moc nesedí ale ma měky podvozek.V zatačce se nakloní ale pak drží pěkně jde jen o zvyk.Kdybych měl 2,0L bylo by to lepší počítam tak kolem května pujde ale kdo ví třeba ji necham přítelkyni.
Odpovědět

Zpět na „Carina“